Meksika'da Selde 310 Ev Hasar Gördü

Meksika’nin Zapopan kentinde siddetli yagislar nedeniyle meydana gelen sellerde mahsur kalan 61 kisi tekneler yardimi ile kurtarilirken, 310 ev hasar gördü.

Meksika'da Selde 310 Ev Hasar Gördü
Meksika’nin Jalisco eyaletine bagli Zapopan sehrinde dün gece etkili olan siddetli yagis ve dolu nedeniyle seller ve su baskinlari meydana geldi. Kentte 310 ev hasar görürken, 12 araç yolda kaldi. Selde mahsur kalan 61 kisi ise ekipler tarafindan tekneler ile kurtarildi. Siddetli yagis sonucu sehrin üç yerinde bataklik olusurken, iki yerde ise göçükler meydana geldi. Lomas de la Primavera ve Miramar mahallelerinde El Seco Deresi’nin tasmasi sebebiyle yüzlerce çiftlik evinin de zarar gördügü bildirildi.

Jalisco hükümeti, hasar tespiti üzerinde çalismaya devam edildigini aktarirken, ekiplerin evlerde olusan hasari belirlemek ve gerekli destegi vermek için selden etkilenen aileleri ziyaret ettigini bildirdi.

Sel magdurlarina yardim etmek için araçlar, is makineleri ve helikopter ile 593 kamu çalisani görev yapti. Gece saatlerinde baslayan kurtarma ve temizlik çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA