Hayvanseverler Cezalarin Caydirici Olmasini Istiyor
İçel Patileri Sokak Hayvanlarini Koruma Dernegi Baskani Sinem Mansur, hayvanlara karsi yapilan siddet, iskence, tecavüz ve taciz olaylarina verilecek cezalarin caydirici olmasi gerektigini belirterek, "Hangi havyan olursa olsun ortada bir siddet, iskence, tecavüz veya taciz varsa mutlaka o kisi kesinlikle ceza evine girmeli. Çünkü bunu yapanlar gereken cezayi almalilar ki hem o kisi hem de baska kisiler bu tür seylere tesvik etmesinler" dedi.

Hayvanseverler yeni yasayi olumlu karsilarken, cezalarin caydirici olmasini istiyor. İçel Patileri Sokak Hayvanlarini Koruma Dernegi Baskani Sinem Mansur, derneklerini 7 ay önce kurduklarini ve o günden beri çalismalarini sürdürdüklerini söyledi.
Yeni çikan yasanin bir nebzede olsa hayvanlara iskenceyi ve tecavüzü engelleyecegini söyleyen Mansur, “Taciz ve tecavüz olaylarinda ne yazik ki hapis cezasi yok. Ancak nesli tükenmekte olan hayvanlari avlandigi zaman bunlar için hapis cezasi uygulanacak. Tabi aslinda iskence, tecavüz, taciz gibi konularda da hapis cezasi var ancak bunlar para cezasina çevrilebilecek veya ceza ertelemesi yapilabilecek. Biz nesli tükenmekte olan hayvanlari avlayanlara uygulanan direk hapis cezasinin her hayvana yapilan siddet, tecavüz olaylarinda uygulanmasi gerekiyor” dedi.
Cezalarin caydirici olmasi gerektigini vurgulayan Mansur, “Hangi havyan olursa olsun ortada bir siddet, iskence, tecavüz veya taciz varsa mutlaka o kisi kesinlikle ceza evine girmeli. Çünkü bunu yapanlar gereken cezayi almalilar ki hem o kisi hem de baska kisiler bu tür seylere tesvik etmesinler. Insanlarin mahallelerindeki, sokaklarindaki hayvanlara mutlaka sahip çikmasi gerekiyor. Eger bulunduklari yerde böyle bir suç gördükleri zaman hiçbir sekilde sessiz kalmamalarini ve hemen sikayet etmelerini istiyoruz" diye konustu.
