Dolar/TL 8,57 Seviyelerinden Islem Görüyor

Dolar/TL, güne yükselisle baslamasinin ardindan 8,57 seviyelerinde islem görüyor.

Dün en düsük 8,5449 ve en yüksek 8,6275 seviyelerini gören dolar/TL, günü 8,5589 ile önceki kapanis seviyesinin hemen üzerinden tamamladi.

Dolar/TL, bugüne yükselisle baslamasinin ardindan saat 10.40 itibariyla yüzde 0,1 deger kazanciyla 8,5710'dan islem görüyor. Ayni dakikalarda önceki kapanis seviyesine göre avro/TL yüzde 0,1 düsüsle 10,0920'den, sterlin/TL yüzde 0,1 azalisla 11,8140'tan satiliyor.

Dolar endeksi dün yüzde 0,3 deger kaybederek 92,5 seviyelerinden günü tamamlamasinin ardindan bugün yüzde 0,2'lik artisla 92,8 seviyesinde dengelendi. Avro/dolar paritesi ise önceki kapanis seviyesinin yüzde 0,2 altinda 1,1780'den islem görüyor.

Analistler, yeniden artisa geçen yeni tip koronavirüs vaka sayilari ve bunun ekonomiye etkileri konusundaki tedirginliklerin gündemdeki yerini korudugunu belirterek, bugün baslayacak ve yarin kararlari açiklanacak ABD Merkez Bankasi (Fed) Açik Piyasa Komitesi toplantisi öncesinde tahvil faizlerindeki düsüs ve dolar endeksindeki toparlanmanin dikkati çektigini söyledi.

ABD'nin 10 yillik tahvil faizleri dün yüzde 1,2960'tan kapanmasinin ardindan bugün yüzde 1,2450 seviyelerine geriledi.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin oldugunu aktaran analistler, yurt disinda ise ABD'de dayanikli mal siparisleri ve tüketici güven endeksi basta olmak üzere açiklanacak makroekonomik verilerin takip edilecegini kaydetti.

Kaynak: AA