Bursa'nin Akcigeri BUÜ

Bursa Uludag Üniversitesi, kampüs bünyesinde barindirdigi orman ile adeta sehir merkezinin akcigeri görevini üstleniyor.

Bursa'nin Akcigeri BUÜ
Yaklasik 45 yil önce Nilüfer ilçesinin Görükle Mahallesi’nde kurulan Bursa Uludag Üniversitesi, o tarihten itibaren yürüttügü çevre çalismalari ile âdetâ bir orman vasfini yakalamayi basardi. Yillar içerisinde devam eden agaç ve fidan dikme çalismalari meyvesini veriyor. Toplam 14,41 kilometrekarelik bir alan içerisine yayilan Üniversite arazilerinin yüzde 55’i orman ile kaplandi. Kampüs kapasitesinin yüzde 80’i ise yesil alan olarak tescillendi. Ziraat Fakültesi ile Veteriner Fakültesi’nin kullandigi tarla ve bahçeler de kampüs alaninin yüzde 26’lik bir kismini teskil ediyor.

Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz’un talimati ile olusturulan Sürdürülebilir Kampüs Projesi’nin sorumlulugunu üstlenen Prof. Dr. Güray Salihoglu, sürdürülebilir yerlesimlerin hem dogaya hem de bu yerlesimlerde bulunan insan ve diger canlilarin refah seviyesine katkida bulunduguna isaret etti.

Prof. Dr. Güray Salihoglu ise, “Sürdürülebilir kalkinma hedeflerinin gerçeklestirilmesinde yesil alanlarin varligi ve koruma-kullanma dengesi içinde sürdürülmesi önemlidir. Yesil alanlar hayat için gereklidir. Bursa Uludag Üniversitesi de yesil alan rezervi açisindan oldukça sansli üniversitelerden biri. Toplam 14,41 kilometrelik alaninin yüzde 55’i ormanlardan olusuyor. Bunun yaninda kampüs alaninda yüzde 26 oraninda tarla ve bahçeler bulunuyor. Rektörümüz, üniversite yöneticilerimiz, akademik ve idari personelimizin yani sira tüm çalisanlarimizla bu alanlarin korunmasi ve daha da arttirilmasi için büyük bir hassasiyet ile çalismalarimizi sürdürüyoruz. Kuruldugu günden itibaren böyle bir ormanin olusumuna katki sunan idareci, çalisan ve ögrencilerimize tesekkür borçluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA