Adiyaman'da Koronavirüsle Mücadele Çalismalari Meyvesini Vermeye Basladi

Adiyaman Saglik Müdürü Erdogan Öz: 'Çalismalarimizin neticesinde birinci doz Kovid19 asisini yaptiranlarda yüzde 55'e ulastik. Bu da çok yüksek riskli il kategorisinden yüksek riskli il kategorisine geçmemizi sagladi' 'Filyasyon ve asi ikna timi ekiplerimiz nüfuslara bakarak asi olmamis vatandaslarimiza ulasiyorlar. Asiyla ilgili çekinceleri ögrenip bu çekincelere yönelik cevaplar verip ikna ediyorlar ve bu nüfusun yüzde 30 ile 40'lik kismi asi oluyorlar'

ORHAN PEHLÜL - Adiyaman Il Saglik Müdürü Erdogan Öz, yapilan çalismalarda birinci doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisindaki orani yüzde 55'e yükselttiklerini belirterek, bu sayede kirmizi renkli çok yüksek riskli il konumundan turuncu renkli yüksek riskli il konumuna geçtiklerini belirtti.

Öz, AA muhabirine, salginla mücadele konusunda kent genelinde ilk günden beri ciddi çalismalar hayata geçirdiklerini söyledi.

Bu kapsamda uzun zamandir maske, mesafe ve temizlik konusunda verilen çabayi son dönemlerde asilamayla desteklediklerini aktaran Öz, olusturulan ekiplerin köy köy, mahalle mahalle gezerek ikna çalismalari yaptigini vurguladi.

Yapilan çalismalarla dogru bilinen yanlislar konusunda halkin bilgilendirildigini ifade eden Öz, söyle konustu:

"Vatandaslarimizin asi konusunda bilgilenmeleri için ekipler olusturduk. Ekiplerimiz ev, is yeri, ilçe, kasaba ve köy gezip dolasiyor. Buradaki tek amaç da insanlari asiya davet etmek. Çalismalarimizin neticesinde birinci doz Kovid-19 asisini yaptiranlarda yüzde 55 oranina ulastik. Bu da çok yüksek riskli il kategorisinden yüksek riskli il kategorisine geçmemizi sagladi."

Saglik çalisanlarin sahada ciddi mesai harcadiklarini kaydeden Öz, "Saglik çalisanlarimizin ciddi bir emegi var, vatandaslarimizda bu çalismalara teveccüh göstererek asilarini oldular. Özellikle son zamanlardaki yaptigimiz çalismalar neticesinde de vatandaslarimiz birinci doz asilarini oldular, 370 binin üzerinde de asi yapildi." dedi.

Kentte olusturulan asi ikna timlerinin çalismalarini anlatan Öz, söyle devam etti:

"Filyasyon ve asi ikna timi ekiplerimiz nüfuslara bakarak asi olmamis vatandaslarimiza ulasiyorlar. Asiyla ilgili çekinceleri ögrenip bu çekincelere yönelik cevaplar verip ikna ediyorlar ve bu nüfusun yüzde 30 ile 40'lik kismi asi oluyorlar. Kirsal kesimde yasayan ve saglik kuruluslarina ulasmakta güçlük çeken vatandaslarin kapisina kadar giderek asi yapiyoruz. Mobil asi ekiplerimiz dag tas dinlemiyorlar, ilçe ve kasabalarda ev ve is yerlerinde vatandaslara ulasarak onlarin asilarini yapiyorlar."

Kentte esnaflik yapan Ömer Çorak ise asisini geçtigimiz günlerde yaptirdigini belirterek, "Asidan korkacak bir durum yok. Asi gerçekten insan sagligi için çok önemli. En azindan bulasma riskini azaltiyor. Herkesi asilarini yaptirmaya davet ediyorum, kimse korkmasin korkacak bir durum yok." ifadelerini kullandi.

Gençleri asiya davet eden vatandaslardan Nurullah Çorak da "Asiyla birlikte bu hastaligin üstesinden gelecegiz. O yüzden hepimize görev düsüyor." diye konustu.
Kaynak: AA