GÜNDEM ÖZETI / 26 Temmuz 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, parlamento heyeti ile birlikte Azerbaycan-Pakistan-Türkiye Parlamento Baskanlari Birinci Toplantisi'na katilmak üzere Azerbaycan'in baskenti Bakü'ye gidecek.

(Istanbul/14.00)

2- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Dogu Akdeniz Ormancilik Arastirma Entstitüsü Müdürlügünde ögrencilerle bir araya gelecek, Barbaros Ortaokulunu ve İçel Valiligini ziyaret edecek, Anadolu Masallari Ayse Ecevit Masal Evi'nin açilisi ile Ziya Ögretmen ile Egitim Bulusmalari'na katilacak, İçel Bilim Köyü, Doga ve Fen Okulu ile AK Parti İçel Il Baskanligini ziyaret edecek.

(İçel/09.15-20.30)

EKONOMI

1- Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Güneysu Belediyesini ziyaret edecek, Handüzü Yaylasi yolunda incelemelerde bulunacak.

(Rize/11.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi, Iktisadi Yönelim Istatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi'ni, Imalat Sanayi Kapasite Kullanim Orani'ni, Finansal Hizmetler Istatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni açiklayacak.

(Ankara/10.00/10.00/14.30)

3- Türkiye Istatistik Kurumu, temmuz ayina iliskin sektörel güven endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Londra Çevre Bakanlari Toplantisi'na katilacak.

(Londra)

2- KKTC Basbakani Ersan Saner, Kapali Maras açiliminin ikinci asamasi kapsaminda, Bakanlar Kurulu karariyla askeri bölge olmaktan çikarilan bölgede incelemelerde bulunacak.

(Gazimagusa)

3- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Azerbaycan'da Cumhurbaskani Ilham Aliyev tarafindan kabul edilecek, Milli Meclis Baskani Sahibe Gafarova ve Yeni Azerbaycan Partisi Genel Baskanvekili, Genel Merkez Yürütme Kurulu Baskani Tahir Budagov ile görüsecek, sehitlikleri ziyaret edecek.

(Bakü)

GÜNCEL

1- Hükümetle memurlar arasindaki 6. Dönem Toplu Sözlesme görüsmelerini yürüten yetkili konfederasyon Memur-Sen, konfederasyon genel merkezinde düzenlenecek basin toplantisiyla teklifini açiklayacak.

(Ankara/09.30)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin madalya mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/04.00/15.30)

2- 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda madalya mücadelelerine devam edilecek. Milli sporculardan tekvandoda Nur Tatar, judoda Bilal Çiloglu, boksta Batuhan Çiftçi, yelkende Dilara Uralp, Onur Cavit Biriz, Ecem Güzel, yüzmede Viktoria Zeynep Günes, Deniz Ertan ve Merve Tuncel mücadele edecek.

(Tokyo/03.00-15.30)

3- Süper Lig ekipleri Trabzonspor ile Kasimpasa, Türkiye Futbol Federasyonu Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde hazirlik maçinda karsi karsiya gelecek.

(Istanbul/19.00)

4- Süper Lig ekibi Fenerbahçe ile TFF 1. Lig ekibi Gençlerbirligi, Ilhan Cavcav Tesisleri'nde hazirlik maçinda karsilasacak.

(Ankara/17.30)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA