Uludag'da Ormanda Kaybolan Kadin 3 Gün Sonra Sag Bulundu

Uludag'da odun toplamak için gittigi ormanda kaybolan Gülefer Boynukisa, 3 gün sonra bulundu.

Alinan bilgiye göre, geçen cuma kaybolduktan sonra uzun süre yürüdügü anlasilan Boynukisa, Kaplikaya Mahallesi'nin üst kesimlerindeki ormanlik alanda bugün bir grup piknikçiye rastladi.

Kayboldugunu söyleyen kadinin durumu jandarmaya bildirildi.

Harekete geçen JAK ekipleri, kadini kayboldugu yerden 25 kilometre uzaklikta buldu. Bir süre sirtta tasinan kadina askerlerden biri de ayakkabisini verdi.

Bitkin haldeki kadin, gazetecilere yaptigi açiklamada, "Dolastim dolastim indim asagilara, yola çiktim birine denk geldim." dedi.

Boynukisa, bu sürede yiyecek bir sey bulamadigini sözlerine ekledi.

AFAD Bursa Müdürü Yalçin Mumcu da kayip kadininin sag olarak bulunmasindan dolayi ailesinin de kendilerinin de çok mutlu olduklarini ifade etti.

Kadinin saglik durumunun iyi oldugunu belirten Mumcu, "Su içmis. Bir sey yememis ama acikmis." diye konustu.

Sag bulundugunu duyunca Boynukisa'nin esinin de çok sevinçli oldugunu dile getiren Mumcu, "Defalarca boynumuza sarildi." dedi.

Mumcu, çalismalarindan dolayi tüm ekiplere tesekkür etti.

Boynukisa, saglik kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye götürüldü.

Gülefer Boynukisa (59), cuma günü ögle saatlerinde odun toplamak için ormana girmis, uzun süre geçmesine ragmen dönmemesi üzerine yakinlari jandarmaya kayip ihbarinda bulunmustu. AFAD, ANDA, NAK, AKUT ve IHH Arama Kurtarmadan olusan yaklasik 100 kisilik ekiple arama çalismalari baslatilmisti.

Kaynak: AA