Israil, BAE'ye Ilk Büyükelçisini Atadi

Israil, iki ülke arasinda imzalanan normallesme anlasmasinin ardindan Birlesik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ilk büyükelçisini atadi.

Israil, BAE'ye Ilk Büyükelçisini Atadi


Israil Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, iki ülke arasinda imzalanan normallesme anlasmasinin ardindan Israil’in Birlesik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ilk büyükelçisini atadigi duyuruldu. Açiklamada, "BAE’ye ilk büyükelçi olarak Amir Hayek atandi" denildi.

Disisleri Bakani Yair Lapid, Hayek’in ekonomi ve turizm alanlarinda deneyim ve bilgi açisindan zengin oldugunu ifade ederek, Hayek’in Israil ile BAE arasindaki köprüyü kurumsallastirmak için dogru adam oldugunu kaydetti.

Hayek atanmasinin ardindan yaptigi açiklamada ise, "Disisleri Bakani Yair Lapid’in bana verdigi güven için tesekkür ediyorum. BAE’nin ilk büyükelçisi olmak ve Israil devletini temsil etmek büyük bir onur" ifadelerini kullandi. Oteller Birligi Baskanligi görevini yürüten 58 yasindaki Hayek, daha önce ise Sanayi ve Ticaret Bakanligi Genel Müdürü ve Israil’deki Üreticiler Federasyonu Genel Müdürü olarak görev yapmisti.

Lapid, geçtigimiz ay BAE’nin baskenti Abu Dabi’deki Israil Büyükelçiligini açmisti.

Öte yandan Israil ile BAE, geçtigimiz sene 15 Eylül’de eski ABD Baskani Donald Trump yönetiminin himayesinde Beyaz Saray’da düzenlenen resmi törenle "iliskilerin normallestirilmesine" yönelik Ibrahim Anlasmasi’na imza atmisti.
Kaynak: İHA