Eskisehir'de Kedi Vahseti

Eskisehir’in Tarihi Odunpazari Evlerinin bulundugu bölgede iddiaya göre bir sokak kedisi öldürülerek mama ve su kabinin yanina atildi.

Eskisehir'de Kedi Vahseti
Eskisehir’in en önemli turistlik yerlerinden olan Tarihi Odunpazari Evleri Bölgesi’ndeki Çürükhoca Sokagi üzerinde karni açilarak öldürülmüs bir kedi bulundu. Iddiaya göre, öldürülen kedi esnafin koymus oldugu mama ve su kaplarinin yaninda bulundu. Sabah saatlerinde isletmelerini açmak için gelen esnaf tarafindan görülen ölü kedi ayni zamanda sokak sakinlerini de korkuttu. Esnafin polise haber vermesiyle birlikte olay yerine gelen ekipler inceleme baslatti. Tetkikler kapsaminda polis ekipleri konuyla ilgili güvenlik kamerasi görüntülerini inceleme altina aldi. Karin bölgesi yarilan ve iç organlari disarda bir vaziyette cansiz yatan kedinin üzeri kapatildi. Turistlerin yogun bir sekilde bulundugu sokakta zaman zaman kötü kokular duyuldu. Oradan geçen turistlerin olay yerini merakli gözlerle inceledigi görüldü.

Sokaga gelen belediye ekipleri ölü kediyi bulundugu noktadan kaldirdi.

Öte yandan, kaldirilan kedi ölüsünün ardindan diger sokak kedilerinin mama ve suya dokunmadan sadece kedinin yattigi yeri uzun süre koklamasi dikkatlerden kaçmadi.

“Kim yaptiysa cezasini çeksin istiyorum”

Sokak üzerinde dükkani bulunan esnaf Yasemin Dönertas, buldugu kedi cesedinden duydugu üzüntüyü dile getirdi. Kedinin baska bir yerde öldürülüp sokaga getirildigini iddia eden Dönertas, herhangi bir iki hayvan arasinda olusabilecek bir kavgada mama ve su kaplarinin zarar görecegini ifade etti.

Yasemin Dönertas, “Birkaç gündür, bazi esnaflar tarafindan benim kedilerim rahatsiz ediliyor. Yaklasik 10 gün önce uyardim ama yine mama yiyen kedileri sürekli taciz ettiler, su ile kovaladilar. Ben çok üzgünüm sabah yoldan geçen birileri ‘kedi çok kötü’ dedigini duydum. Camdan baktigimda kedi hareketsiz bir biçimde orada yatiyordu. Köpekle kedinin bogusmasi çok farklidir. Kedi kendini savunur. Mama kabinda bir tane dökülme yok, kan yok, hiçbir sey yok. Bagirsaklari çikartilip buraya birakilmis. Ben söyleyecek hiçbir sey bulamiyorum. Gerekli sikayetlerimizi yaptik, muhtemelen sonuçlar çikar. Kim yaptiysa cezasini çeksin istiyorum. Ben evimde de kedi bakiyorum, sokaktaki kedilere de bakiyorum. Buldugumuzu sahiplendiriyoruz. Bu hayvan küçücük, agzi yok dili yok. Yedirirsen yiyecek, vermiyorsan yemeyecek. Bari zarar verme” diye konusarak durumdan duydugu rahatsizligi ve üzüntüyü dile getirdi.
Kaynak: İHA