Baskan Sertaslan'dan Asi Çagrisi

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan sosyal medyadan asi çagrisinda bulundu.

Baskan Sertaslan'dan Asi Çagrisi
Covid-19 pandemisine karsi en etkili tedbir olan asilama tüm Türkiye’de devam ediyor. Saglik Bakanligi verilerine göre nüfusun yüzde 63,44’ü ilk doz asilarini yaptirirken Türkiye’nin yüzde 36,19’u iki doz asi olarak korona virüse karsi bagisiklik kazandi.

Kisitlamalarin sona ermesiyle tatil yerlerine ilginin patlamasiyla Kumla ve Kursunlu basta olmak üzere Gemlik’te de hareketlilik devam ediyor. Günlük vaka sayisinin yeniden 10 bin sinirini geçmesiyle asi olmaya yönelik bir çagri da Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan’dan geldi. Baskan Sertaslan, anlamsiz dedikodulara inanarak asi olmayanlarin hastaligi yayma riski oldugunu söyleyerek “Asinizi olun, olmayanlari uyarin” dedi.

“Asiya daha önce ulasabilseydik sevdiklerimizi kaybetmeyecektik”

Baskan Sertaslan söyle konustu: “Covid-19 yüzünden en yakinlarimizi kaybettik. Asiya daha çabuk kavusabilseydik belki bazilari halen yanimizda olacakti. Artik asi var, randevu almaya bile gerek kalmadan en yakin saglik kurulusunda asilarimizi vurulabiliyoruz. Ama görüyorum ki halen Bursa asilama konusunda yüzde 65 Gemlik ise yüzde 70’lerde. Asilarini vurulmayan yüzde 30 vatandasimiz hastalik yayma riski altinda, lütfen herkes asisini olsun. Böyle giderse evlere kapanacagimiz ve en sevdiklerimizi kaybedecegimiz günler yakin. Allah göstermesin ama bunu görmek için kâhin olmaya gerek yok. Yok çip takiyorlarmis, yok genlerimizle oynuyorlarmis ve asinin hiç yarari yokmus demeyin. Asilarinizi olun, olmayanlari ise lütfen uyarin.”

Gemlik Belediye Baskani Mehmet Ugur Sertaslan, “Tüm personelim asi olmadan ben de olmam” diyerek sirasi gelmesine ragmen beklemis, özellikle sahada çalisan temizlik isleri, fen isleri ile park ve bahçeler müdürlükleri personelinden sonra asi olmustu.
Kaynak: İHA