Van Valisi Bilmez'den Helikopterli Denetim

Van Valisi ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kent genelinde jandarma ve polis ekiplerince gerçeklestirilen yol kontrol uygulamalarini helikopterle denetledi.

Van Valisi Bilmez'den Helikopterli Denetim
Vali ve Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit ile Van’in Edremit, Ipekyolu, Tusba, Muradiye ve Ercis yolu trafik güzergahinda alinan önlemleri havadan inceledi. Vali Bilmez, jandarma görevlilerinden yapilan çalismalar hakkinda da bilgi aldi.

Denetim sonrasi gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali Bilmez, Kurban Bayrami süresince hem jandarma hem de emniyet ekiplerinin sürekli sahada çalistigini belirtti.

Havadan ve karadan denetimlerin yapildigini ifade eden Vali Bilmez, “Ipekyolu, Tusba Muradiye ve Ercis ilçelerinde havadan denetimlerde bulunduk. Genel durumun iyi oldugunu trafikte ciddi bir yogunlugun yasanmadigini gözlemledik. Ekiplerimiz sahada hem vatandaslarimizi bilinçlendiriyor hem de onlari yönlendirmeye çalisiyor” dedi.



“Sevdiklerimize sag salim ulasalim”

Van il genelinde 162 polis ve 13 jandarma ekibinin bayram süresince sürekli sahada oldugunu animsatan Bilmez, “Trafik kurallarina uyulmasi konusunda sürekli uyarilar yapildi. Vatandaslarimizin genel anlamda kurallara uydugunu söyleyebiliriz. Bu nedenle tesekkür ediyoruz. Dikkat edelim, sevdiklerimize sag salim ulasalim. Acele etmeyelim. Bayram sonrasi dönüse geçenlerin mutlaka yolda mola vermelerini, dinlenmelerini ve güvenli bir sekilde seyretmelerini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA