Uyarilar Dikkate Alinmadi, Karasinek Çogaldi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘sakatatlarin çöpe atilmak yerine gömülmesi’ yönünde bayram öncesi yapilan uyarilar dikkate alinmayinca, karasinek çogaldi. Büyüksehir Belediyesi ekipleri, ilaçlama çalismalarini bayram boyunca kesintisiz sürdürürken, zamaninda toplanmayan çöpler ile çöp konteynerlerine atilan kurban derileri ve sakatatlarin karasinek üremesini hizlandirdigi belirtildi.

Uyarilar Dikkate Alinmadi, Karasinek Çogaldi
Büyüksehir Belediyesi Saglik Isleri Dairesi Baskanligi tarafindan bayram öncesi gübrelik alanlar ile 17 ilçede belirlenen 241 kurban kesim alaninda ilaçlama faaliyetleri için özel ekipler olusturulmustu. Özellikle karasinekle mücadele çalismalarina agirlik verilirken, bayram öncesi ve bayram süresince yapilan ilaçlama çalismalarinda 90 araç ve 231 personel görev aldi. Büyüksehir Belediyesi’nden bayram öncesi yapilan açiklamada, usulüne uygun bertaraf edilmeyen hayvan atiklarinin milyarlarca karasinegin üremesine yol açtigi hatirlatilarak, ciddi bir halk sagligi sorunu yasanmamasi için vatandaslar tedbirli davranmalari gerektigi belirtilmisti. Ilaçlama faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesine ragmen il genelinde karasinek artisi olmasi ise, uyarilarin dikkate alinmadigini ortaya koydu.

Bazi bölgelerde çöplerin zamaninda toplanmamasi yüzünden konteynerlerin tastigi ve çöplerin yerlere saçildigi gözlenirken, kurban derisi ve bazi sakatat parçalarin da çöp konteynerlerine atildigi saptandi. Uyarilara ragmen, topraga gömülmeyip, rastgele çöpe atilan sakatat parçalari milyarlarca karasinegin üremesine neden olurken, Büyüksehir Belediyesi ekipleri sorun tamamen ortadan kalkana kadar ilaçlama çalismalarina devam edecek.
Kaynak: İHA