Polonya'da Covid-19 Asisina Ilgi Azaliyor

Polonya Basbakanlik Ofisi Sefi ve Hükümet Asilama Programi Sorumlusu Michal Dworczyk, simdiye kadar nüfusun ancak yüzde 56’sinin birinci doz asi oldugunu ya da birinci dozu olmak için kayit yaptirdigini söyledi.

Polonya'da Covid-19 Asisina Ilgi Azaliyor
Dünyayi etkisi altina alan korona virüs (Covid-19) salginina karsi asilamalar çesitli ülkelerde devam ederken, Polonya’da Covid-19 asisina ilgi azaliyor. Polonya Basbakanlik Ofisi Sefi ve Hükümet Asilama Programi Sorumlusu Michal Dworczyk, Saglik Bakani Adam Niedzielski ile birlikte düzenledigi basin toplantisinda ülke genelinde Covid-19 asisina olan ilginin gittikçe azaldigini söyledi.

Polonya’da bugüne kadar iki doz korona virüs asisi ve tek doz Johnson&Johnson asisi ile asilananlarin sayisinin 16 milyon 759 bin 941 oldugunu aktaran Dworczyk, söz konusu rakamin kendileri için tatmin edici olmadigini belirtti.

Bugün itibariyla yetiskin nüfusunun yüzde 56’sinin asilandigini ifade eden Dworczyk, "Maalesef asi olmak için kayit yaptiranlarin sayisinda sürekli düsüs gözlemliyoruz" seklinde konustu.

Polonya Saglik Bakani Adam Niedzielski ise zamanin acimasiz sekilde ilerledigini, tüm analizlerin 4’üncü dalganin hizini arttiracagini gösterdigini söyledi.

Niedzielski, "Vaka sayisinin düstügü konforlu duruma nazaran su anda bir dönüm noktasindayiz. Son 1 ya da 2 haftadan bu yana vaka sayilarinda yüzde 200’e varan bir artis var" seklinde konustu.

Pandeminin basindan bu yana 2 milyon 881 bin 948 korona virüs vakasi tespit edilen ülkede bugün itibariyla salgin nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi ise 75 bin 235’e ulasti.
Kaynak: İHA