KKTC'de Kahramanmaras Rüzgâri Esti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ziyaretleri kapsaminda "Kuzey Kibris Kültür ve Spor Festivali" düzenlendi.

KKTC'de Kahramanmaras Rüzgâri Esti
Türkiye’den Kahramanmaras, Gaziantep, Malatya, Konya, Trabzon ve Mamak Belediyelerinin stant açtigi festivalde, gastronomiden geleneksel el sanatlarina kadar birçok zenginlik ziyaretçilere tanitildi.

KKTC’de ziyaretlerini sürdüren Türkiye Belediyeler Birliginin koordinesindeki heyetin katildigi festival vatandaslar tarafindan da ilgiyle karsilanirken, Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan stant ise etkinlige damga vurdu. Baskan Hayrettin Güngör yaptigi açiklamada, "Uluslararasi Kuzey Kibris Kültür ve Spor Festivali sebebiyle kurdugumuz Kahramanmaras standimizda degerli belediye baskanlarimizi ve Kibrisli kardeslerimizi agirlamanin mutlulugunu yasadik. Dondurmaya olan ilginin yaninda edebiyata olan ilgi de memnuniyet verici" ifadelerini kullandi.

Geleneksel el sanatlarindan yemeni, simsirma, bakir ve ahsap ürünlerinin yer aldigi stantta, edebi eserler de unutulmadi. Büyüksehir Kültür Yayinlari’ndan çok sayida eserin ziyaretçilerle bulusturuldugu alanda, Ikindi Yazilari, Evvelahir ve Yitiksöz sergileri de ilgiyle karsilandi. Geleneksel kiyafetlerin ve enstrümanlarin da tanitildigi etkinlikte, kardes sehir Trabzon standinda davul zurna esliginde horon ve halayin bulusmasi ise renkli görüntüler olusturdu.
Kaynak: İHA