Karadeniz'de Can Pazari

Samsun’da akintiya kapilan babalarini kurtarmaya çalisan 2 kiz çocugu ve baba bogulma tehlikesi geçirdi.

Karadeniz'de Can Pazari
Olay, Atakum ilçesi Golf Sahasi yanindaki sahil kisminda saat 15.15’te meydana geldi. Görgü taniklarinin iddiasina göre, Tokat’tan Samsun’a gelen Dursun ailesi serinlemek için denize girdi. Baba Sebahattin Dursun (44), dalgali ve rüzgarli denize girdikten kisa süre sonra akintiya kapilarak kayaliklara dogru sürüklenmeye basladi.

Durumu fark eden Dursun’un kizlari babalarini kurtarmak için denize atladi fakat kendileri de akintiya kapilarak bogulma tehlikesi geçirdi.

Baba ve kizlari denizde yasam mücadelesi verirken sahilde bulunan vatandaslar olaya hemen müdahale etti. Önce kizlari sudan çikartan vatandaslar daha sonra ise dalgiç polislerin de yardimiyla babayi kayaliklardan disari çikartti. Kizlarin saglik durumunun iyi oldugu ögrenilirken, bilinci kapali olan baba Sebahattin Dursun’a ilk müdahaleyi olay yerine gelen Samsun Il Emniyet Müdürlügü Deniz Limani Sube Müdürlügü Su Alti Grup Amirligi’ne bagli dalgiç polisler yapti. Yapilan ilk müdahalenin ardindan bilinci yerine gelen baba Dursun, daha sonra 112 acil ambulansi ile ilçedeki özel bir hastaneye kaldirildi.

Yasanan olayi anlatan görgü taniklari, “Babanin boguldugunu fark ettik. O sirada kizlari da babalarini kurtarmak için denize girmisler. Onlarin da akintiya kapildigini görünce ilk önce onlari kurtardik. Ardindan babayi zorlukla kiyiya çektik. Çok sükür kizlarin saglik durumu iyi. Babanin ise denizden ilk çiktiginda bilinci kapaliydi” dediler.

(Erdi Demür-Furkan Abrek Ünal /IHA)
Kaynak: İHA