Güney Ege Yerli Turistle 'Bayram' Etti

Mugla Valisi Orhan Tavli: 'Yeryüzü cenneti Mugla'nin güzellikleri yerli turistin tercihi oldu. Bu degerlerimizi koruyalim. Insanlar Mugla'nin yesiline ve mavisine kostu' TÜROFED Yönetim Kurulu üyesi ve FETOB Baskani Bülent Uysal: 'Tatilini Fethiye'de geçirenlerin ilgisi, otelcileri ve esnafimizi çok mutlu etti. Ilçemizdeki konaklama tesisleri neredeyse yüzde yüz doluluga ulasti' BODER Genel Sekreteri Yigit Girgin: 'Bayram öncesi baslayan yogunlugumuz hala devam ediyor. Talebin bayram sonrasinda da devam edecegini ve sektörümüzün Bodrum'u tercih eden tatilcilere en iyi sekilde hizmet verecegini biliyoruz'

DURMUS GENÇ / ALI RIZA AKKIR / ALI BALLI - Güney Ege'nin turizmde öne çikan illerinden Mugla'daki turistik tesislerde, Kurban Bayrami tatili süresince yüzde 100 doluluk oranlarina ulasildi.

Yabanci ziyaretçilerin yani sira yerli turistler de Kurban Bayrami tatilinde Mugla ve turistik ilçelerini tercih etti. Tatil süresince bölgeye hava, deniz ve kara yoluyla 3 milyonu askin turistin geldigi ögrenildi.

Mugla Valiligi koordinesinde hizmetlerin aksamamasi ve turistlerin güvenli bir tatil geçirmesi için her sey en ince ayrintisina kadar düsünülüyor.

- "Insanlar Mugla'nin yesiline ve mavisine kostu"

Mugla Valisi Orhan Tavli, AA muhabirine, Kurban Bayrami tatilinde Mugla ve ilçelerinde beklenenin üzerinde yogunluk yasandigini söyledi.

Kurban Bayrami nedeniyle bölgeye gelen ziyaretçilerin huzur içinde tatillerini geçirmeleri için her türlü güvenlik ve trafik önlemlerini aldiklarini vurgulayan Tavli, "Yeryüzü cenneti Mugla'nin güzellikleri yerli turistin tercihi oldu. Bu degerlerimizi koruyalim. Insanlar Mugla'nin yesiline ve mavisine kostu. Mugla ve turistik ilçelerinde Kurban Bayrami tatili süresince tüm konaklama tesislerimiz doldu." ifadesini kullanildi.

Tavli, bölgeye gelen ziyaretçilerin gönül rahatligiyla tatil yapma imkani buldugunu dile getirdi.

- "Misafirlerimizi saglikli ve mutlu sekilde evlerine yolcu edecegiz"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Fethiye Otelciler Birligi (FETOB) Baskani Bülent Uysal da Fethiye ile Mugla'nin diger turistik ilçelerinin yerli turist anlaminda bereketli bir bayram geçirdigini bildirdi.

Bayram tatilinin baslamasinin ardindan ilçeye ciddi bir yerli turist girisi olduguna dikkati çeken Uysal, sunlari kaydetti:

"Bayramin ikinci gününün ardindan misafirlerimiz ilçemizin özellikle turistik Ölüdeniz Mahallesi'ne akin akin geldi. Fethiye, Ölüdeniz ve Göcek gibi mahalleleri, Çalis bölgesi, tarihi yapisi, yamaç parasütü ve birçok aktiviteye imkan saglamasi dolayisiyla önemli bir cazibe merkezi. Tatilini Fethiye'de geçirenlerin ilgisi, otelcileri ve esnafimizi çok mutlu etti. Ilçemizdeki konaklama tesisleri neredeyse yüzde yüz doluluga ulasti. Otelciler olarak salginin bitmedigini gelen misafirlerimize hatirlatiyoruz. Salgin kurallari çerçevesinde agirladigimiz misafirlerimizi saglikli ve mutlu sekilde evlerine yolcu edecegiz."

- "Bayram öncesi baslayan yogunlugumuz hala devam ediyor"

Bodrum Otelciler Dernegi (BODER) Genel Sekreteri Yigit Girgin de kontrollü normallesmeyle birlikte Bodrum'da turizm sektörünün artan talebi karsilamaya devam ettigini söyledi.

Tüm tesislerde uygulanan Güvenli Turizm Sertifikasi Programi ile misafirlerin rahat ve güvenli tatil geçirmeleri için ilgili tüm birimlerin dikkatle çalismaya devam ettigini belirten Girgin, "Bayram öncesi baslayan yogunlugumuz hala devam ediyor. Talebin bayram sonrasinda da devam edecegini ve sektörümüzün Bodrum'u tercih eden tatilcilere en iyi sekilde hizmet verecegini biliyoruz. Turizm personeli yüksek oranda asilanmis durumda. Bu da bizim sezonu güvenli olarak geçirmemizde bir etken." diye konustu.

Girgin, Bodrum'da farkli kesimlere hitap edebilecek ve her türlü talebi karsilayacak yetenekte tesis ve esnafinin bulundugunu ifade etti.

Kaynak: AA