AK Parti Heyeti Azerbaycan'a Gidiyor

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus baskanligindaki AK Parti heyeti, üst düzey temaslar ve heyetler arasi görüsmeler gerçeklestirmek üzere 25 Temmuz’da Bakü’ye gidecek.

AK Parti heyeti, 4 gün sürecek programda Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ile bir araya gelecek. Geçtigimiz ay Ankara’da AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi arasinda imzalanan Isbirligi Protokolü’nün ardindan gerçeklestirilecek ziyaret çerçevesinde Cumhurbaskani Aliyev’in yani sira, Azerbaycan Aile Bakani Bahar Hanim Muradova, Yeni Azerbaycan Partisi Genel Baskanvekili, Genel Merkez Yürütme Kurulu Baskani Tahir Budagov, Basbakan Yardimcisi Ali Ahmadov gibi önemli Azerbaycanli yetkililerle görüsmelerde bulunulacak. Söz konusu görüsmelerde AK Parti ile Yeni Azerbaycan Partisi’nin Türkiye ve Azerbaycan’da birlikte gerçeklestirecekleri projeler ele alinmasi planlaniyor.

AK Parti Azerbaycan programi 28 Temmuz Çarsamba günü Gence’de gerçeklestirilecek “Milli Manevi Degerlerimize Baglilik ve Gelecek Isbirligi Için Yeni Firsatlar” adli Konferansin ardindan düzenlenecek ortak basin toplantisi ile sona erecek.

AK Parti heyeti, Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Dis Iliskiler Baskani Efkan Ala, Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, Gençlik Kollari Baskani Eyüp Kadir Inan, Genel Sekreter Fatih Sahin, Genel Baskanvekili Yardimcisi Ahmet Büyükgümüs, Dis Iliskiler Baskan Yardimcisi Mehmet Ceylan, Genel Sekreter Yardimcisi Türk Islam Karakoç ve bazi genel merkez yetkililerinden olusuyor.
Kaynak: İHA