Vali Bilal Sentürk, Bilecik'e Veda Etti

Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskanligi Personel ve Prensipler Genel Müdürlügüne atanan Vali Bilal Sentürk’e veda yemegi düzenlendi.

Vali Bilal Sentürk, Bilecik'e Veda Etti
Vali Sentürk, onuruna düzenlenen veda yemeginde yaptigi konusmada, ömrünün 2,5 yilini Bilecik’te geçirdigini ve her günü birbirinden son derece kiymetli dolu dolu geçtigini kaydetti.

Bilecik’in potansiyelinin yüksek olan bir il oldugunun altini çizen Vali Sentürk, göreve baslattiktan sonra Gölpazari ilçesine yaptigi ziyaret sirasinda yasadigi anektotu anlatarak, ’’Ilçe ziyareti sirasinda uzaktan bir vatandasimiz bana seslendi. ’Ey valim, size söyleyecegim var’ dedi.

’Ben bir çobanim’ deyince bende, olabilir ’Çoban olmaniz bir seyi eksik hale getirmez, çobanlik Peygamberlik meslegi, çobanlardan da ögrenecegimiz çok sey var’ dedim. Yanina gittigimde bana bir mani söyleyerek, ’Valide olsan geldigin yeri unutma’ dedi ve bende Bilecik’te görev yaptigim süre içerisinde bu sözü hiç unutmadim” diye konustu.

’’Kendimde agir bir sorumluluk hissettim’’

’’Bir cihan imparatorlugunun temellerinin atildigi Osmanli’nin ilk baskenti Bilecik’te Vali olarak görev yapmanin getirdigi agir bir sorumluluk hissettim.’’ ifadesinde bulunan Vali Sentürk, söyle konustu:

’’Bu sorumlulugu layikiyla yerine getirememekten dolayi pek çok zaman tedirgin olmusumdur. Pozisyonumun ne oldugunu önemsememeksizin hem sanayicisiyle, hem köy çesmesinin yaninda oturan teyzelerimizle, hem milletvekillerimizle, hem siyasi partilerimizle, kamu kurum ve kuruluslarimizla Bilecik’e, daha fazla hizmet etme arayisi içerisinde oldum. Bir idarecinin olmazsa olmazi görev yaptigi yere heyecan katmaktir. Samimiyetle bir ise el attiginizda oradan sonuç çikarmamak mümkün degil. Bu anlamda Bilecik’in çok genis potansiyellerinin oldugunu gördüm. Özellikle tarihi misyonuna uygun olmasi sebebiyle kurulus ve kurtulus vasfini daha ön plana çikartmamiz gerektigini düsündüm. 81 il bu konuda yarisamazdi. Bu mirasi gelecek kusaklara daha bilinçli olarak tasimak, hem kurulusun hem de kurtulusun icrasinda üzerine düsen görevi layikiyla yapmis ilde görev yapmanin hazzini yasamak ayri bir sey. Hem ekonomik, hem de turizm anlaminda da insanimizin faydalanabilmesi bakimindan degisik çalismalarimiz oldu.’’

Bileciklileri bir arkadas bir kardes olarak sevdigini vurgulayan Vali Sentürk, ’’Bu topraklarda 2,5 yil görev yapmaktan çok büyük gurur duydugumu ifade etmek istiyorum. Cep telefonumda 20 bine yakin Bilecik’e ait fotograf götürüyorum. En iyisini birakarak çalismaya çalistim. Faydali olabildiysek ne mutlu bize. Ismi unutulmayanlardan, hos seda birakabilenlerden olabildiysek ne mutlu bize. Makamlarin hiçbirinin baki olmadigini hep biliyoruz. Bize düsen görev, geçmisten ders alacagiz, geçmisimizi iyi bilecegiz ki gelecegimize saglam adimlarla ilerleyelim. Ankara’da bir kardesiniz var. Hakkinizi helal edin, Allahaismarladik.’’ dedi.

Vali Yardimcilari Yunus Fatih Kadiroglu ve Rahmi Köse, Kaymakamlar, Il Jandarma Komutani Muzaffer Sandal, Il Emniyet Müdürü Ertugrul Namal, Belediye Baskanlari, Baro Baskani Halime Aynur, daire müdürleri, Il Genel Meclisi Baskani Osman Yilmaz ve üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri, is adamlari ile personelin katildigi yemek, Vali Sentürk ve esi Münevver Sentürk’ün, katilimcilarla vedalasmasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA