Helikopterle Trafik Denetimi

Bitlis Valisi Oktay Çagatay, sabah saatlerinde helikopterle emniyet ve jandarmanin trafik noktalarini denetledi.

Helikopterle Trafik Denetimi
Vali Çagatay, bayram boyunca herhangi bir aksakligin yasanmamasi ve trafik kazalarinin önlenmesine yönelik baslatilan çalismalari denetlerken, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Nail Ilbey, Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Mehmet Dinçkol, Jandarma Trafik Kisim Amiri Kidemli Basçavus Mustafa Sahin de bu denetlemeye katildi.

Emniyet ve jandarma özellikle Ramazan ve Kurban bayramlarinda meydana gelen trafik kazalarinin Bitlis’te de yasanmamasi için gerekli önlemleri aldi. Vali Oktay Çagatay, amaçlarinin Kurban Bayrami süresince kazalarin önlenmesi ve vatandaslarin güvenli bir sekilde seyahat etmelerini saglamak oldugunu söyledi.

Vali Çagatay, “Geçtigimiz yillarda Içisleri Bakanligi tarafindan baslatilan birtakim uygulamalar vardi. ‘Yaya önceligi kirmizi çizgimizdir’, ‘Emniyet kemerimi takiyorum’, ‘Kirmizi düdük’ uygulamalari gibi. Bu uygulamalar sayesinde geçtigimiz yillarda trafik kazalarinda büyük bir azalma temin edilmisti. Bütün dünyanin içinde bulundugu pandemi süreci ülkemizde de yasandi. Asilama faaliyetleri ile kisitlamalar kaldirildi. Yaz aylarinda tatil bölgelerine ve içinde bulundugumuz 9 günlük bayram tatili sürecinde vatandaslari memleketlerine yöneltti. Biz bölgemizde yaz aylarinda Güneydogu Bölgesinde yasanan sicakliklardan kaynakli ciddi bir nüfus artisi yasiyoruz. Bu bayram sürecinde de hemsehrilerimizin memleketlerine, sevdikleriyle bayramlasma adina gelmis olmasi trafigi de artirdi. Içisleri Bakanligimiz ‘Yol ver hayata mutlu ol’ uygulamasiyla bizi talimatlandirdi. Valiliklerin koordinesinde Emniyet Genel Müdürlügü, Jandarma Genel Komutanliginin personelinin tamami 24 saat görev yaparak vatandaslarimizin huzur içinde trafik kazalarina maruz kalmadan bayramlarini geçirmelerini temin etmek, evlerine güven içinde dönmelerini saglamak amaciyla görev yapiyor. Görevleri sirasinda gerek rehberlik faaliyetlerini yürütüyorlar, gerekse denetim faaliyetlerini gerçeklestiriyorlar. Bizde havadan denetim faaliyetini icra ettik. Helikopterle, drone ile gerçeklestirilen hava denetim faaliyetleri ayni zamanda yerden radar sistemleriyle beraber yürütüyoruz. Ümidimiz o dur ki Kurban Bayrami’nin sonuna yaklastigimiz bugünlerde öncelikle Bitlisli vatandaslarimiz olmak üzere tüm 84 milyon vatandasimiz bayrami huzur içinde geçirsin. Bayram tatilini disarida geçiren insanlarimiz bayram sevincini hüzne dönüstürmeden saglikla evlerine kavussunlar istiyoruz. Tüm vatandaslarimizin tekrar bayramlarini tebrik ediyoruz. Kazasiz günler diliyoruz” dedi.

Bayram süresince olusturulan toplam 101 uygulama noktasinda 2 bin 506 jandarma ile bin 212 emniyet personeli görevini sürdürüyor.
Kaynak: İHA