Beyaz Cennet Bayramda Hinca Hinç Dolu

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan beyaz cennet Pamukkale, Kurban Bayram’inda yerli ve yabanci turistin akinina ugradi.

Beyaz Cennet Bayramda Hinca Hinç Dolu
Denizli’de bulunan, sifali sulari ve çevresindeki antik kentlerle her mevsim ziyaretçi agirlayan beyaz cennet Pamukkale Travertenleri’ne Kurban Bayrami tatilinde yerli ve yabanci ziyaretçiler adeta akin etti. Düzenlenen turlarla çok sayida turistin akin ettigi bölgede zaman zaman kuyruklar olusuyor. Bayram tatilinde yabanci turistlerin yani sira yerli ziyaretçilerini de agirlayan beyaz cennet Pamukkale’de hava sicakliginin yüksek olmasina aldiris etmeyen insanlar sifali sulara girmenin yaninda bol bol fotograf çektirerek anlarini ölümsüzlestirdi.

“Yogunluk olarak çok fazla turist var “

Almanya’dan geldigini belirten ve ilk defa Pamukkale Travertenlerini ziyaret ettigini belirten Recep Karaca, “Almanya’dan geliyorum, gurbetçiyiz buraya geldik. Kurban bayrami nedeniyle tatil yapmaya geldik. Ben ilk defa bayrami burada geçirecegim. Havalar çok güzel, sicak. Daha önce Pamukkale’ye gelmemistim. Resimlerini görmüstüm, okullarda proje olarak yapmistim. Ben ilk defa buraya gelerek gördüm. Çok memnunum, çok fazla tarihi eser var. Daha önce resimlerini gördük, canli gözle görmek daha güzel oldu. Yogunluk olarak çok fazla turist var, Almanya’dan gelenlerde var, onlarla da tanistik. Sabah erken geldigimiz için fazla yogunluk yoktu” dedi.

Yogunluk oldugunu belirten bir diger ziyaretçi Ahmet Kaya, “Ilk kez geldim. Yillardir merak ediyorduk burayi. Yolumuz buradan geçiyordu, güzel oldu, iyi ki ugramisiz. Görmeye deger mi? Tabi ki deger. Çünkü farkli bir kireç var burada. Tavsiye ederim herkes buraya gelmeli. Türk çok fazla yok, sanirim yüzde 20 civarinda. Daha çok Rusya ve Ukrayna ve Arap kardeslerimiz var. Güzel kalabalik, yogun, bir yer” diye konustu.



“Türkiye en çok tercih ettigimiz rotalardan”

Daha önce 3 kez Türkiye’ye geldigini ve belirten Tunuslu doktor Adil Sirahi ise, “Türkiye’ye 3. Gelisim, bundan sonra da en kisa sürede yine gelecegim. Türkiye’nin tarihi eserlere verdigi önemden dolayi çok tesekkür ederiz. Ben ve diger Tunuslular tarihi yerleri güzel bir sekilde gezip, görmek istiyoruz. Geçmis tarihlerde Türkiye ile Tunus arasindaki iliskilerden dolayi Türkiye en çok tercih ettigimiz rotalardan. Hastaligin bitmesiyle yasaksiz ve rahat bir sekilde tekrar gelmek istiyorum. Buraya 2. gelisim, çok begendim. Geçmis tarihte yasayan kültür ve uygarliklari bizzat yerinde görmek bana ayri bir haz veriyor. Duygularim biraz daha kabariyor, böyle seyleri seviyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA