Baskentli Çiftçiler Kirmizi Mercimek Hasadina Basladi

Ankara Büyüksehir Belediyesince bu yil ilk kez baskentli çiftçilere dagitilan kirmizi mercimek tohumunun hasadina baslandi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Ankara Büyüksehir Belediyesi yerli üretimi artirmak ve kirsal kalkinmayi gelistirmek için çiftçilere tohum dagitimindan teknik egitime kadar birçok konuda destek olmayi sürdürüyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas tarafindan baslatilan kirsal kalkinma destekleri her geçen gün çesitlenerek devam ediyor.

Nadas alanlarini daraltma, kuru tarim alanlarini degerlendirme ve girdi maliyetlerini düsürmek için bu yil ilk kez Sereflikoçhisar, Bala ve Haymana'da 675 yerli üreticiye toplam 200 ton kirmizi mercimek tohumu dagitildi.

Bu kapsamda yüzde 90'i hibe, yüzde 10'u çiftçi katki payli olan kirmizi mercimek tohum desteginden yararlanan çiftçiler, hasat islemlerine basladi.

- Çiftçiler memnuniyetini dile getirdi

Açiklamada görüslerine yer verilen hasat islemlerine baslayan çiftçilerden Murat Özyigit, "Tohum destegini daha önce hiç görmemistik. Allah razi olsun. Mansur Baskanimiz bize mercimek verdi. Onu ektik, simdi de hasadini yapiyoruz. Çok mutluyuz. Mercimegi satip, bitkisini hayvanlar için kullanacagiz. Bize çok büyük katki sagladi." ifadelerini kullandi.

Çiftçi Metin Kösker de, tohum desteginden ilk defa bu yil faydalandiklarini belirterek, 300 kilogram kirmizi mercimek tohumu aldigini, kirmizi mercimegin çiftçi için çok karli bir tohum oldugunu kaydetti.

Çiftçi Harun Asici ise "Daha önce böyle bir hizmetten yararlanmamistik. 100 dönümlük arazimi ektim. 300 kilo destek aldim. Baskanimiz hububat olsun, bakliyat olsun hem bizim mahallemize hem de çevre ilçelere tohum desteginde bulundu. Bu konuda hiçbir ayrim yapmadan, siyasi görüse bakmadan her kesime yardim etti. Bugün de hasadimizi yapiyoruz, mutluyuz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA