Akçaabat'ta Bayramlasma Töreni

Akçaabat’ta, Kurban Bayrami nedeniyle geleneksel bayramlasma töreni düzenlendi. Bayramlasma maske, mesafe ve hijyen kurallarina uyularak yapildi.

Akçaabat'ta Bayramlasma Töreni
Atatürk Parki’nda düzenlenen bayramlasma törenine; AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat Kaymakami Ramazan Kurtyemez, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, MHP Ilçe baskani Adem Çelik, CHP Ilçe baskani Musa Hacioglu, Yeniden Refah Parti Ilçe baskani Taner Karabacak, STK baskanlari, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire amirleri ve vatandas katildi.

Burada bir konusma yapan Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim bayramlarin, birlik ve beraberligi en üst düzeye çikardigini belirterek “Sizlerin ve bütün hemserilerimin Kurban Bayramini kutluyorum. Birlik ve beraberligimizin güçlendigi, toplumsal yardimlasmanin ve dayanismanin en üst düzeye çiktigi, bir Kurban Bayramina daha kavusmanin huzurunu ve mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Dostluklarin kardesliklerin en yogun olarak yasandigi bayram günlerinde; dostlarimizi, komsularimizi, fakir fukarayi da ihmal etmemiz büyük önem arz etmektedir. Pandemi döneminde 2020 yili Mart ayindan bu yana; gerek resmi, gerek milli gerekse dini bayramlarimizi kisitlamalarin gölgesinde evlerimizde geçirdik. Simdi ise normallesme kapsaminda bu tür kisitlamalar olmadan bayramlari eskisi gibi, özledigimiz bayram günlerini yasiyoruz. Büyüklerimizi, akrabalarimizi ve sevdiklerimizi ziyaret edip bayram günlerini geçiriyoruz. Her ne kadar normallesme sürecinde de olsak hemserilerimden tedbirli olmalarini, temizlik maske ve mesafe kurallarina uymalarini rica ediyorum. Araçlariyla yollara çikan tüm hemserilerime bir uyarida bulunmak istiyorum. Bayram sevincimizi matem havasina büründürmemek için, trafik kurallarina harfiyen uyalim. Yorgun ve uykusuz halde direksiyon basina geçmeyelim. Bu duygu ve düsüncelerle bütün Akçaabatli hemserilerimin Kurban bayramini tebrik ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan vatandaslar, protokol üyeleriyle tek tek bayramlasti.
Kaynak: İHA