AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Sivas'ta Adinin Verildigi Bulvarin Açilisini Yapti

Yildirim, esi Semiha Yildirim adina yaptirilan semt kütüphanesinin açilisini da gerçeklestirdi.

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Sivas'ta Adinin Verildigi Bulvarin Açilisini Yapti
AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Sivas'in Gölova ilçesinde isminin verildigi bulvar ile esi Semiha Yildirim adina yaptirilan Gölova Ögretmen Semiha Yildirim Semt Kütüphanesi'nin açilisini gerçeklestirdi.

Yildirim, ilçe girisinde yer alan ve adinin verildigi bulvarin açilisi için düzenlenen törende yaptigi konusmada, emegi geçenlere tesekkür etti.

Vatandaslara kazasiz belasiz yolculuklar dileyen Yildirim, "Bulvarin yapilmasinda emegi geçenlerden Allah razi olsun. Su anda açmakta oldugumuz bu bulvardan Paris'te bile yok. Insanimizin ne kadar önemli oldugunu, insani yasat ki devlet yasasin anlayisinin asirlardan beri ne anlama geldigini, bu hizmetler bir bir gösteriyor." diye konustu.

Daha sonra esi Semiha Yildirim adina yaptirilan Gölova Ögretmen Semiha Yildirim Semt Kütüphanesi'nin açilisina geçen Yildirim, törende yaptigi konusmada, "Bugün burada iki bayrami bir arada yasiyoruz. Gölova'miza deger katacak, hemsehrilerimizin beyin gidasina destek saglayacak bu güzel eserin açilisini yapiyoruz. Böyle bir incelik gösterip, bu kütüphanenin ismine Semiha Yildirim vermenizden dolayi sükranlarimi sunuyorum. Semiha hanimin ömrünün büyük bir kismi, ögretmen olarak yavrularimizi yetistirmekle geçti, okulla geçti. Kütüphane isminin de ona yakistigini düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

Yildirim, Gölova ziyaretine müjdeyle geldiklerini belirterek, "Bu bayram günü de elimiz bos gelmeyelim dedik, bir müjdeyle gelelim istedik. Vekillerimizin de gayretleri var. Gölova'ya kapali bir spor salonu yapiyoruz. Hayirli, ugurlu olsun." dedi.

Kütüphane demenin kitap demek, kitapsiz yasamanin ise sagir, dilsiz yasamak oldugunu vurgulayan Yildirim, sunlari kaydetti:

"Kitap çok önemli, kitap insanin insana olan sevgisini artirir. Kitap kavgalari azaltir. Nasil midemizin nefsini doyurmak için gidaya ihtiyaci varsa beynimizin açligini gidermek için de kitaba ihtiyaci var. Türkiye'de kayitli 34 bin kütüphane var, bu kütüphanelerin de 8 milyon kayitli üyesi var. Burada açtigimiz kütüphanede okuma odalari, bilgisayarlar var. Bes bin tane de kitap var. Gölova'nin köyleri ile birlikte nüfusundan fazla. Herkes bir kitap alsa 1500 kitap artiyor. Sivas'ta da 28 kütüphanemiz var. Ancak daha önemlisi, Sivas'taki kütüphanelerimizin üye sayisi 90 bin. Kitap sayisi da 470 binin üzerinde. Bu ne demek, nüfusun 4'te 3'ü, yüzde 75'i kadar kitap var. Kütüphanelere üye sayisini nüfusa oranlarsak 6 kisiden 1 kisi kütüphaneye üye. Bu ne demektir, Sivas için gurur verici bir sey demektir. Türkiye ortalamasinin üzerinde. Demek ki Sivaslilar okumayi yazmayi seviyor. Çalismayi da seviyor, akil terini de alin terini de seviyor."

Binali Yildirim, Kovid-19 salginina da deginerek, BioNTech firmasinin kurucularindan Özlem Türeci ve Ugur Sahin'le gurur duyduklarini, onlarin da okuyarak ve çalisarak bu basariyi elde ettiklerini dile getirdi.

Okumanin birçok faydasi oldugunun altini çizen Yildirim, "Çok okursak az kavga ederiz. Birbirimizi sevecegiz, birbirimize destek olacagiz. Zor zamanlarda, dar zamanlarda birbirimizin sesine kulak verecegiz. Bir olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz, kardes olacagiz. Ay yildizli bayragimizin altinda bu güzel yurdumuzda, huzurla, güvenle, yasamaya devam edecegiz." seklinde konustu.

Yildirim, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile yola çiktiklarini anlatarak, sözlerini söyle tamamladi:

"Biz bu yola çiktigimizda, amacimiz neydi? Türkiye'yi dünyanin en gelismis ülkeleri seviyesine getirmek. Geçmiste yasadigimiz zorluklari evlatlarimiz yasamasin, diye isleri halletmek. Yollari böldük, gönülleri birlestirdik, yollari böldük, Türkiye'nin kuzeyini güneyine, dogusunu batisina yaklastirdik. Bunlari yaparken ne dedik, yollari böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Sehitlerimizin ruhlarini incitecek hiçbir seye izin vermeyiz. Simdi önümüzde yeni hedefler var. Hedef 2023. Gölova 2023'e hazir mi? Cumhuriyetin 100. yilina hazir misiniz? Liderimizle beraber istikrarla, güvenle yola devam demeye var miyiz?"

Konusmanin ardindan Binali Yildirim, esi Semiha Yildirim, Sivas Valisi Salih Ayhan, milletvekilleri ve protokol üyeleri, kütüphanenin açilisini gerçeklestirdi.
Kaynak: AA