Adana'da 300 Civciv Ölüme Terk Edildi

Adana’da kimligi belirsiz kisi veya kisiler tarafindan göl kenarina yaklasik 300 civciv birakilarak, civcivler ölüme terk edildi.

Adana'da 300 Civciv Ölüme Terk Edildi
Iddiaya göre, balikçi Recep Yilmaz, dün aksam saatlerinde merkez Çukurova ilçesine bagli Kurttepe Mahallesi’nde Seyhan Baraj Gölü çevresine geldi. Yilmaz, burada yaklasik 300 civcivin terk edilmis halde birakildigini gördü.

Yilmaz, durumu hemen Adana Büyüksehir Belediyesi’ne bildirdi ancak iddiaya göre, herhangi bir kimsenin kendisine yardimci olmadigini söyledi.



Sabah saatlerinde tekrar göl çevresine gelen balikçi, civcivlerin bazilarinin telef oldugunu, bazilarinin da birbirlerini yiyerek hayatta kaldigini gördü. Hemen yem ve su ile hayvanlari beslemeye baslayan balikçi, durumu tekrar yetkililere bildirdi.

Olayin medyada haber olmasi üzerineyse AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuyla ilgili açiklama yayinladi. Çelik, açiklamasinda, "Bu civcivleri, bu küçük canlari ölüme terk edenler insanliktan nasibini almamis. Küçük canlari kurtarmak için hemen harekete geçtik. Yetkili arkadaslarimiz küçük canlari kurtarmak için çalisiyor" dedi.

Balikçi Recep Yilmaz ise gazetecilere yaptigi açiklamada, hayvanlar için üzgün oldugunu, faillerin bir an önce bulunmasini istedigini söyledi.



Çukurova Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri civcivleri toplamak için harekete geçti.

Öte yandan telef olan ve birbirlerini yiyerek hayatta kalan civcivler görüntülendi.
Kaynak: İHA