ABD'den Küba'ya Yaptirim Sinyali

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price, Baskan Joe Biden yönetiminin Küba’daki barisçil protestolara katilan göstericilere uygulanan baski nedeni ile yaptirimlari ele aldigini ifade etti.

Küba’da binlerce kisi, temel ihtiyaç malzemelerinin yetersizligi, temel hak ve özgürlüklerin kisitlanmasi ve hükümetin Covid-19 salginiyla mücadelesini protesto etmek için 11 Temmuz’da günü sokaklara dökülmüstü. Küba hükümeti ise, protestolarin ABD’nin finanse ettigi parali askerler tarafindan organize edildigini ve bu kisilerin ekonomik ambargoya destek verdigini öne sürmüstü.

ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price yaptigi açiklamada, Baskan Joe Biden yönetiminin Küba’daki barisçil protestolara katilan göstericilere uygulanan baski nedeni ile yaptirimlari ele aldigini ifade etti.

Price, Hazine Bakanligi’na bagli Yabanci Varliklar Kontrol Ofisi’nin Kübali yetkilileri barisçil protestolara katilan göstericilere yönelik siddet, baski ve insan haklari ihlallerinden sorumlu tutma yollarini arastirdigini açikladi.



Protestolar sonuç vermisti

Küba hükümeti, protestolarin ardindan farkli ülkelerden gelen yolcularin ülkeye getirebilecekleri gida ve ilaç miktarindaki kisitlamalarin geçici olarak kaldirildigini duyurmus, alinan kararla birlikte ülkeye getirilen bu ürünlerde siniri asanlardan vergi alinmayacagini bildirmisti.
Kaynak: İHA