Ziyaretçilerin Merkezi 'Çarsamba'

Çarsamba “Yesilirmak Dogal Yasam Parki” yemyesil dogasi ve birbirinden güzel birçok etkinlik alani ile ailesi ve arkadaslariyla birlikte dogayla iç içe vakit geçirmeyi seven ziyaretçilere ev sahipligi yapiyor.

Ziyaretçilerin Merkezi 'Çarsamba'
Samsun’un Çarsamba ilçesinde bulunan ve bölgenin en büyük Tabiat Parki olma özelligini tasiyan Yesilirmak Dogal Yasam Parki, ailesiyle birlikte güzel havanin tadini çikarmak isteyen ziyaretçilerin ugrak noktasi oluyor. Içerisinde birçok alani da barindiran park; spor tesisleri, kafe, çocuk oyun alanlari ve binicilik tesisleri gibi faaliyet alanlariyla hem küçüklere hem de büyüklere hitap ediyor.

Havalarin isinmasiyla birlikte güzel havanin tadini çikarmak isteyenlerin sayisi hizla artiyor. Sehir yasantisindan uzak, dogayla iç içe, suyun, yesilin ve yaban yasaminin tek bir çati altinda bulunabilecegi Çarsamba Yesilirmak Dogal Yasam Parki hem ilçe halkinin hem de disaridan gelen ziyaretçilerin tercihi oluyor. Ziyaretçiler, ücretsiz olarak tahsis edilen üstü açik otobüslerle, essiz Çarsamba manzarasi esliginde park alanina seyahat edip eglenme imkâni buluyor.

Yesilirmak Dogal Yasam Parki alani içerisinde, tarihi Selçuklu mimarisini yansitan cami, Çarsamba Konagi, restoran, yöresel el sanatlari yapim-satis reyonlari, yöresel yiyecek satis üniteleri, büyükbas ve küçükbas hayvanlara ev sahipligi yapan çiftlik, hobi bahçeleri, at binicilik tesisleri, çocuk parki ve piknik alanlari yer aliyor.

Yesilirmak Dogal Yasam Parki

Çarsamba’da sosyal ve kültürel faaliyet alanlarini gelistirmek adina çalismalara hizla devam ettiklerini belirten Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, içerisinde birçok farkli tesisi barindiran ve bölgenin en büyük Tabiat Parki olma özelligini tasiyan Yesilirmak Dogal Yasam Parki’nin bu anlamda ilçeye büyük deger kattigini vurguladi. Baskan Dogan, “Çarsamba’miz yemyesil dogasi, tarihi ve kültürel birçok alani ile çok güzel bir yer. Biz de Çarsamba Belediyesi olarak kültürel ve sosyal alanlarimizi genisletmek, yeni faaliyet alanlarini hemsehrilerimizin begenisine sunmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ilçemize kazandirdigimiz yeni alanlarda gençlerimizin, çocuklarimizin, tüm hemsehrilerimizin güzelce vakit geçirip çesitli etkinliklere katilabilmesi, kendilerini gelistirme firsati bulabilmeleri bizler için çok kiymetli. Yesilirmak Dogal Yasam Parki’miz bu anlamda çok kapsamli bir yer. Ziyaretçilerimiz burada at binmek, deniz bisikleti sürmek gibi birçok etkinligi gerçeklestirebiliyorlar. Parkimiz küçükten büyüge her yas gurubuna hitap ediyor. Türkiye’nin standartlari en iyi tesislerinden biri olan At Yarislari Parkuru Binicilik Tesislerimiz burada bulunuyor. Yine yakin zamanda Dogal Yasam Parki’mizda, Karadeniz’in en uzun zipline hattini ve diger macera parkurlarini içinde barindiran Tema Park projesini hayata geçirecegiz. Çalismalarimiz devam ediyor, agustos ayina yetistirme gayretindeyiz. Park alanimiza, üstü açik otobüsle essiz Çarsamba manzaramiz esliginde ücretsiz ulasim sagliyoruz. Hemsehrilerimiz güzel havanin tadini çikartarak aileleriyle birlikte pikniklerini yapma imkani buluyorlar. Biz, ilçe turizmimize katki sunmak ve vatandaslarimiza en iyi hizmeti saglamak adina çalismalarimiza devam ediyor. Çarsamba’miz her seyin en iyisini hak ediyor” dedi.



“Çarsamba bir cazibe merkezi olacak”

Çarsamba’yi cazibe merkezi haline getirmek için çalismalari sürdürdüklerini belirten Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, sunlari söyledi:

“Ilçemiz tarihi ve kültürel olarak çok zengin unsurlari içerisinde barindiriyor. Dogal güzellikleriyle tabiatin essiz manzaralarini gözler önüne seriyor. Biz de Çarsamba’mizi tanitmak, ilçemizin güzelliklerini herkese göstermek için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Çarsamba’ya yeni kültürel ve sosyal faaliyet alanlari olusturuyor, düzenledigimiz çesitli etkinliklerle ilçemizin güzelliklerini herkese gösteriyoruz. Çarsamba’miz bir tarih, doga ve kültür sehri. Ilçemizde; Tarihi Köprü, Gögceli Cami, Ordu Köyü Cami, Kabaceviz Selaleleri ve Yesilirmak Dogal Yasam Parki gibi birbirinden degerli ve güzel birçok yer ev sahipligi yapiyor. Gögceli Mezarligi içinde yer alan ve Anadolu ahsap mimarisinin, çivi kullanilmadan yapilmis en nadide örnegi Gögceli Cami’miz 820 yildir varligini korumaya devam ediyor. Çarsamba’miza gelip camimizi ziyaret etme firsati bulanlar, böylesine manevi bir atmosferi görünce hayran kaliyor. Ilçemizde böyle essiz ve önemli eserlerin olmasindan gurur duyuyoruz. Tüm vatandaslarimiza da gelip görmelerini, o manevi havayi tatmalarini tavsiye ediyorum. Yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olan Kabaceviz Selaleleri de ilçemize büyük deger katiyor. Bizim tek gayemiz ilçemizin güzelliklerini herkese tanitmak, Çarsamba’miza yeni güzellikler katmak.”
Kaynak: İHA