Yardimlasma Ile Sesine Kavustu

10 yildir isitme kaybi yasayan Aysegül Ünal (56), hayirseverlerin ve kurumlarin örnek dayanismasi sayesinde yeniden duymaya basladi. Pazarlarda ördügü bez bebekleri satarak ailesini geçindiren Ünal, iki kulagina isitme cihazi takilmasinin ardindan ilk defa duydu. Gözyaslarini tutamayan Ünal, “Bayram gününde yeniden dogmami saglayan herkese tesekkür ederim” dedi.

Yardimlasma Ile Sesine Kavustu
Mugla’da esinden ayrildiktan sonra bir süre küçük kizi ile siginma evinde kalan Aysegül Ünal, yillarca ördügü bez bebekleri pazarda satarak evinin geçimini sagladi. 8 yil önce gittigi hastanede isitme kaybi tespit edilen Ünal, maddi sikintilari nedeniyle isitme cihazi alamadi. Orta derecede isitme kaybi ve ortopedik rahatsizliklarina ragmen dimdik ayakta duran Ünal, üniversite ögrencisi kizi ile birlikte bir evin bodrum katinda zorlu bir hayat sürdü. Akademisyen Demet Seçil Deder, safra kesesi tasi tedavisi için yattigi Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi bahçesinde Aysegül Ünal ile tanisti. Isitme cihazi ve kikirdak nakli tedavilerine ihtiyaç duyan Ünal’i evinde ziyaret eden Deder, aileye el uzatilmasi için Mentese Belediyesi ile iletisime geçti. Deder daha sonra 10 yildir duymayan Ünal için, isitme cihazi takilmasi için arayisa çikti. Izmir’de isitme cihazi satan bir firmanin yetkilisi Firat Ulubahsi’ye ulasan Deder, buradan da ücretsiz isitme cihazi sözü aldi. Mugla Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi da aileye ulasim giderleri destegi sagladi.

"Yillardir bugünü bekledim"

Bayramdan bir gün önce Izmir’de isitme testleri yapildiktan sonra iki kulagina da isitme cihazi takilan Aysegül Ünal, 10 yil aradan sonra ilk defa duymanin mutlulugunu yasadi. Duygularini ifade etmekte zorlanan Ünal, “Yillardir bu günü bekledim. Bayram günü beni mutlu eden, yeniden duymami saglayan herkese çok tesekkür ederim. 2-3 saat uyuyup bez bebeklerimizi pazarlarda sattim, kizimi büyüttüm. Hiç kimse ajitasyon yaptigimi düsünmesin, çok zorlu bir hayattan geçtim. Çok sükür bugünlerime” diye konustu.

Akademisyen Demek Seçil Deder, iyiliklere vesile oldugu için çok mutlu oldugunu söyledi.

Odyometrist Cansu Polat ise orta derecede isitme kaybi bulunan Ünal’in iki kulagina da isitme cihazi taktiklarini belirtti.



"Katki saglamaya devam edecegiz”

Edi Isitme Cihazlari Limited Sirketi Yetkilisi Firat Ulubahsi, “15 yili askin is ve sektör tecrübemizle harmanladigimiz Edi Isitme Cihazlari markamizi daha iyi yerlere getirmek için çabaliyoruz. Bu isikta sektörümüzün faaliyeti, yasam için vazgeçilmez nitelikteki isitme duyumuzun gelistirilmesine olanak saglamasi nedeniyle, isitme engeli bulunan ve maddi durumu olmayan yurttaslarimiza destek olmak bizler için esasli bir görevdir. Bu baglamda gerek sosyal yardim kuruluslarinin gerekse de diger sosyal yardim faaliyetlerine katki saglamaktan, bu faaliyetlerin bir parçasi olmaktan onur duyuyoruz. Isitme engelinin toplumumuzdaki farkindaligini artiracak her türlü platforma katki saglamaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA