Usak Protokolü Bayramlasti

Usak’ta, protokol üyeleri bayramlasma töreninde bulustu. Törende konusan Usak Valisi Funda Kocabiyik, Kurban Bayrami’nin birlik ve beraberligi pekistirmesini Allah’tan niyaz ettigini belirtti.

Usak Protokolü Bayramlasti
Has Bahçe Polis Evinde gerçeklestirilen bayramlasma törenine Usak Valisi Funda Kocabiyik, Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Usak milletvekilleri Mehmet Altay, Ismail Günes, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Özkan Yalim, Belediye Baskani Mehmet Çakin, Usak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savas, Usak Il Emniyet Müdür Vekili Hakan Ülkü, Jandarma Komutani Albay Murat Kiliç, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kurum müdürleri katildi.

Törende edilen dualarin ardindan konusan Vali Funda Kocabiyik, pandemiden dolayi son bayramlarda vatandaslarin sevdiklerinden uzak kaldigini belirtti.

Alinan tedbirler sonrasinda bu bayramin daha rahat geçtigini de aktaran Kocabiyik, “Birlik ve beraberligimizin perçinlendigi nice bayramlara sihhat ve huzurla erismeyi Allah’tan niyaz ediyorum. Son dönemlerde özellikle saglikla ilgili zor dönemler geçirdik. Bu dönem boyunca sevdiklerimizden uzak kaldik. Saygi ve sevginin temenni oldugu bayramlarimizi diledigimiz son gibi son birkaç yildir yasayamiyoruz. Sükür ki alinan tedbirlere karsi vatandaslarimizin duyarliligi, asilamanin yayginlasmasi ve saglik alaninda devletimizin yaptigi atilimlar, bu bayramimizi daha rahat geçirmemizi sagladi. Dayanismanin, paylasmanin, kardesligin hakim oldugu Kurban Bayrami kestigimiz kurbanlarla, Allah’in rizasini kazanmak için yaptigimiz ibadetlerle manevi olarak huzurun bizleri sarip sarmaladigi en müstesna günlerdendir. Hem dini hem de manevi olarak anlami olan bu bayramin sevgi ve saygi baglarimizi güçlendirmesini temenni ediyorum. Bu düsüncelerle bütün vatandaslarimizin Kurban Bayramini kutluyor, bu mübarek günün birlik ve beraberligimizi pekistirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandi.

Açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Mehmet Çakin ise bu bayramda bütün vatandaslarin ortak temennisinin pandemi sürecinin bitmesi oldugunu belirtti.

Pandemi sürecinin bitmesi için asilama sürecinin önemine de deginen Çakin, “Bunun için de bütün hemsehrilerimizin asilarini bir an önce yapip kendilerini koruma altina almasini ve hayatimizin eskiden oldugu gibi tamamen normale dönmesini arzu ediyoruz. Dün Kibris Baris Harekati’nin yildönümüydü. Ben öncelikle bu vatan ugruna sehit olmus bütün askerimize, polisimize, vatandaslarimiza Allahtan rahmet diliyorum. Yakinlarina bir kez daha sabir ve bassagligi diliyorum. Usak’ta da vatandaslarimizin saglikli, huzurlu bir bayram geçirmesi için Usak Belediyesi olarak da gerekli bütün tedbirleri aldik. Sükürler olsun, dün kurbanin birinci gününde vatandaslarimiz kurban görevlerini yerine getirdiler. Bizler bu pandeminin en önemli kriterlerinden biri olan hijyen konusunda herhangi bir aksakliga neden olmamasi için de bütün tedbirleri aldik. Bu anlamda vatandaslarimizin da gösterilen ve anlatilan kurallara uygun bir sekilde davranmasiyla insallah sorunsuz bir sekilde bayramimizi da tamamlayacagiz. Rabbim tekrar geçmislerimize bu mübarek gün dolayisiyla rahmet eylesin diyorum, bütün vatandaslarimizin da bayramini tekrar kutluyorum” seklinde konustu.

Program, yapilan konusmalarin ardindan basina kapali bir sekilde devam etti.
Kaynak: İHA