Kocaeli 33. Kez Bayramlasti

Kocaeli protokolü ve vatandaslar, 33. Kocaeli Kent Bayramlasmasinda bir araya geldi.

Kocaeli 33. Kez Bayramlasti
Kocaeli Valiligi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi’nin düzenledigi “Kocaeli Kent Bayramlasmasi” Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

En son 2019 yili Kurban Bayraminda gerçeklestirilen “Kocaeli Kent Bayramlasmasi” üç bayramin ardindan genis bir katilimla gerçeklestirildi.

Kocaeli Valiligi, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi’nin düzenledigi ve bu yil 33. Gerçeklestirilen geleneksel “Kocaeli Kent Bayramlasmasi” Kurban Bayrami’nin ikinci gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçeklestirildi.

En son 2019 yili Kurban Bayraminda gerçeklestirilen “Kocaeli Kent Bayramlasmasi” Covid-19 salgini nedeniyle 2 yildir yapilamiyordu. 3 Bayramin ardindan “33. Kocaeli Kent Bayramlasmasi” pandemi kurallarina uyularak genis bir katilimla gerçeklestirildi.

Bu yil 33. gerçeklesen bayramlasmaya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündogdu, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Ibrahim Karaosmanoglu, Kocaeli Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ümit Ilbayi, Kocaeli Il Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Kocaeli Kent Konseyi Baskani Ali Korkmaz, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye baskanlari, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Birliktelikte konusan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, “33. kez düzenlenen kent bayramlasmamiz Kocaeli’nin birliginin göstergesi. Bu bayramlar vesilesiyle küskünlükleri ve darginliklarimizi bir kenara birakip bir araya geliyoruz. Pandemi nedeniyle uzunca bir ara vermek zorunda kaldik. Bir araya gelemiyorduk, bayramlasmiyorduk, online program yapiyorduk. Allah’a sükürler olsun sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Insallah daha iyi kosullarda mesafeye dikkat etmeden bir araya gelecegiz. Mesafeyi dikkate almayacak, sarilmaya, kucaklasmaya hazir bir durumda degiliz. Bunu da ifade etmek istiyorum. Asilamanin tamamlanmasini beklememiz gerekiyor. Allah rizasi için dikkat edin. Önümüzdeki sonbahari da basarili bir sekilde atlatalim. Bu duygu düsüncelerle tüm katilimcilarin bayramini tebrik ediyorum” dedi.

Bayramlasma programinda konusan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz; “Kocaeli Türkiye’nin önemli illerinden biri. Kocaeli’de geleneksel hale gelen bir bayram programinda sizlerle olmaktan dolayi çok mutluyum. Bayramlar, toplumumuz için özel günler. Bugünleri en iyi sekilde degerlendirmek için kirginliklari ve küskünlükleri kaldirmaliyiz. Bayram demek birliktelik demektir. Içinde bulundugumuz bu pandemi dönemini de birlikte atlatacagiz. Bunu asi olarak saglayacagiz. Asiya önem verilmeli. Herkes asini olmali” diye konustu.

Konusmalarin ardindan bayramlasmanin ardindan geleneksel toplu fotograf çekimi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA