Kahramankazan'da EBABÜS Ögrencileri Ögretmenleriyle Bulusturdu

Kahramankazan Belediyesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle yapilan uzaktan egitime katilma imkani bulamayan ögrenciler için bir otobüsü bilgisayar ve internetle donatarak olusturdugu Mobil EBA Destek Noktasi (EBABÜS) ile ögrencilerin ögretmen ve arkadaslariyla bulusmasini sagladigi bildirildi.

Kahramankazan'da EBABÜS Ögrencileri Ögretmenleriyle Bulusturdu
Belediyeden yapilan yazili açiklamada, Kahramankazan'da 8 farkli noktada hizmet veren EBABÜS'te 76 ögrencinin 124 günlük periyotta 496 saat boyunca derslere katildigi belirtildi.

Bu süreçte toplam 1079 kilometre yol kat eden EBABÜS'ün ögrencilere derslerinden geri kalmama imkani sundugu aktarilan açiklamada, 15 bilgisayar ve internet altyapisi ile donatilan otobüsün ilçe merkezine farkli uzakliklardaki Alpagut, Çimsit, Emirgazi, Imrendi, Kumpinar, Yassiören, Sogulcak ve Kinik mahallelerine ögrencilerin ayagina gittigi vurgulandi.

EBABÜS'ün ayrica, farkli illerden gelen ve ilçenin degisik mahallelerinde kurduklari çadirlarda yasayan mevsimlik tarim isçisi ailelerin çocuklarini da kayitli oldugu illerdeki ögretmenleriyle bulusturdugu anlatilan açiklamada, ihtiyaç duyan ögrencilere kirtasiye malzemeleri de verildigi kaydedildi.

Kaynak: AA