Gördes Karayagci Barajindan Bereket Akacak

Devlet Su Isleri (DSI) tarafindan Manisa’nin Gördes ilçesinde yapimi tamamlanmak üzere olan Karayagci Barajindan 2022 yili yaz ayinda 2 bin dekar arazi sulanacak.

Gördes Karayagci Barajindan Bereket Akacak
DSI tarafindan Manisa’nin Gördes ilçesinde yapimi tamamlanmak üzere olan Karayagci Baraji, 2 bin dekarlik alani sulayacak. 2017 yilinda temeli atilan baraj 3 yil gibi bir sürede tamamlanarak sus tutulmaya baslandi. Bölgedeki üretimi önemli ölçüde etkileyecek olan baraj ile kirsal kalkinmada da artis hedefleniyor. Manisa Gördes Karayagci Baraji’ndaki çalismalarin 3 yil gibi kisa bir sürede tamamlandigini açiklayan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, "2017 sonbaharinda temelini attigimiz Gördes Karayagci Barajini 2020 yili sonunda sulamasi ile birlikte tamamladik. Su anda projede geçiçi kabul asamasindayiz. 2022 yili yaz sulama sezonundan itibaren Karayagci Baraji’ndan 2 bin dekar araziye basinçli borulu sistem ile su vermeyi planliyoruz” dedi.

Karayagci Barajinin temelden yüksekliginin 32.3 metre oldugunu vurgulaya Kaya "Gördes Karayagci Barajinin gövdesi kil çekirdekli toprak dolgu tipinde projelendirildi. Gövdesi için 170 bin m3’lük gövde dolgu yaptik. Barajda 1 milyon m3 su tutulabilecek. Karayagci Barajinin hizmete girmesi ile 2021 birim fiyatlari ile ülke ekonomisine yillik 3 milyon TL katki saglanmasi hedeflenmektedir" diye konustu.

Kaynak: İHA