Çameli'nin Lezzetleri Türkiye'ye Tanitiliyor

DENIZLI – Denizli’nin Çameli ilçesine özgü birbirinden güzel yöresel yiyecekler, ulusal bir televizyon kanalinda yayinlanan “Dünyayi Geziyorum” adli programda tanitildi.

Çameli'nin Lezzetleri Türkiye'ye Tanitiliyor
Dünyayi karis karis gezerek ilginç yasam, benzersiz manzaralari ve geçmisten bugüne tasinan tarihi eserleri görme firsati sunan televizyon programi “Dünyayi Geziyorum ve Mutfagim Sahane”, bu hafta Çameli’ye misafir oldu. Özlem Esirgenç’in sundugu program, Denizli Büyüksehir Belediyesi tarafindan gerçeklesen Denizli’nin tarihini, kültürel zenginliklerini ve dogal güzelliklerini anlatmak için Çameli’nde de çekimler yapti.

Ocak basina geçti ot kavurdu

Çameli’nin damak çatlatan lezzetlerinden olan ‘Legen Böregi’, kendine has aromasi ve lezzetiyle ‘Kuru fasulye’, ‘Çameli Alabaligi’, misir unundan saç böregi, ‘Biber Yogurtlamasi’, ‘Arabasi Çorbasi’ ve ‘Etli Nohut’ yemeklerinin tanitimi yapildi.

Çameli’nin tanitimi için ocak basina geçip kendi elleriyle ot kavuran Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Programin yayin tarihini ilerleyen günlerde sosyal medya adreslerimizden duyurulacaktir. Programin Çameli çekimlerine desteklerinden dolayi Denizli Büyüksehir Belediye Baskanimiz Osman Zolan’a tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA