Bu Adrenalin Için Akin Akin Geliyorlar

KOCAELI – Kocaeli’nde bulunan onlarca kanyondan birisi olan Serindere, her gün yüzlerce adrenalin tutkununu agirliyor. Yüksek debiyle akan buz gibi suda yürümekte zorlanan adrenalin tutkunlari, zorlu parkurlari tek tek geçiyor.

Bu Adrenalin Için Akin Akin Geliyorlar


Düse kalka yolculuk

Kocaeli’nin Basiskele ilçesinde bulunan Serindere Kanyonu, zorlu parkuru ile adrenalin tutkunlarini mest ediyor. Her gün yüzlerce kisi kanyonun zorlu parkurunda yürümek için bölgeye geliyor. Içinde 6 selaleyi barindiran kanyonda, zaman zaman suyun yüksekligi de 1 metreyi geçiyor. Çok hizli akan dereden karsiya geçmek bazi noktalarda güç hale geliyor. Gruplar halinde bölgeye gelen adrenalin tutkunlari, dar geçitlerden geçerek, suyun zorlu aktigi yerlerde güçlükle yürümenin tadini çikartiyor.

O anlar aksiyon kamerasinda

Adrenalin tutkunlari o anlari aksiyon kamerasi ile kaydetmeyi ihmal etmiyor. Kocaeli’nin hemen hemen her ilçesinde bir kanyon yer alirken, en fazla ilgi görenler arasinda Serindere yer aliyor. Yüksek hizla akan suyun içinde zaman zaman talihsiz kazalarda yasanabiliyor. Derenin kayalik olmasi, zaman zaman derinlesmesi ve yüksek hizla akmasi sebebiyle, yürüyüs yapanlar suya kapiliyor.

“Su çok soguktu”

Düse kalka bir yolculuk yaptiklarini ifade eden Büsra Günal, “Bazen battik, bazen çiktik. Çok heyecanliydi. Yüzlerce insan var. Çok güzel bir deneyim oldu. Su çok soguktu” dedi.

"Manzara harika, çok güzeldi”

Serindere’ye grup olarak geldiklerini söyleyen Gizem Emre ise, “Düse kalka yol aldik. Bazen su boyumuzu asmaya yakindi. Manzara harika, çok güzeldi” diye konustu.

Kaynak: İHA