Bitlis'te Jandarma Ekipleri Drone Ile Trafik Kontrolü Yapti

Bitlis Il Jandarma Komutanligi ekiplerince, il genelinde havadan trafik kontrolü gerçeklestirildi.

Valilikten yapilan açiklamada, Bitlis Jandarma Komutanligi ekiplerince, Içisleri Bakanligi ile Jandarma Genel Komutanliginin emir ve direktifleriyle, 17-26 Temmuz tarihlerinde, vatandaslarin bayrami huzur ve güven içinde geçirmesi ve trafik kazalarinin önlenmesine yönelik çalisma yürütülecegi belirtildi.

Kontrollerde ?öncelikle trafik kazalarinin önlenmesinin hedef alindigi bildirilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Bayram tatilinin basladigi günden itibaren Jandarma Trafik Timlerince icra edilen seyir ve sabit trafik kontrollerine ek olarak, sürücülerin seyir halinde cep telefonu kullanma, emniyet kemeri takmama, hatali sollama, yakin takip ve motosikletlerde koruyucu baslik takmama gibi kural ihlallerinin tespiti amaciyla drone ile havadan denetimler yapilmaktadir. Kural ihlali yaptigi tespit edilen sürücülere yasal mevzuat çerçevesinde gerekli cezai islemler uygulanmaktadir. Sürücülere, trafik kurallarina uymalari konusunda hatirlatmalar yapilmaktadir."

Açiklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkinin da destegiyle huzur ve güvenligi saglamak maksadiyla, il genelinde bayram tatili süresince denetim ve kontrolleri arttirarak suç ve suçlularla mücadeleyi kararlilikla sürdürecegi vurgulandi.

Kaynak: AA