Avustralya'da Kovid-19 Salgini Yayilmaya Devam Ediyor

Tam kapanmanin uygulandigi 3 eyalette 133 kisi daha koronavirüse yakalandi.

Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantinin yayilmasini önlemeye yönelik mücadelenin sürdügü Avustralya’da son 24 saatteki test sonuçlarina göre 133 kisiye daha hastalik tanisi konuldu.

Tam kapanmanin devam ettigi Yeni Güney Galler (NSW), Güney Avustralya (SA) ve Victoria eyalet hükümetlerinden yapilan açiklamaya göre, NSW’de 110, Victoria’da 22 ve SA’da bir kisi daha Kovid-19’a yakalandi.

Delta varyantinin yayilmaya basladigi eyalet olan NSW’nin Basbakani Gladys Berejiklian, eyaletin baskenti Sydney’de düzenledigi basin toplantisinda 30 Temmuz gece yarisi sona ermesi beklenen tam kapanmanin uzatilabilecegi sinyalini verdi.

Söz konusu tarihte kapanmanin kaldirilacagina dair söz veremeyecegini vurgulayan Berejiklian, “Önümüzdeki birkaç gün için aldigimiz saglik tavsiyelerini ve verilerini dikkatlice degerlendirmemiz gerekiyor.” ifadesini kullandi.

Öte yandan 22 yeni vakanin kaydedildigi Victoria eyaletinin Saglik Bakani Martin Foley, Melbourne’da düzenledigi basin toplantisinda, eyalette bir hafta daha uzatilan, zorunlu haller disinda sokaga çikma yasagini savundu.

Delta varyantinin yayilmasinin durdurulabilmesi için tam kapanmanin devamina karar verdiklerini dile getiren Foley, "Bunun zor ve zaman zaman üzücü oldugunu biliyoruz." dedi.

Ilk Kovid-19 vakasinin 25 Ocak 2020’de kaydedildigi Avustralya’da virüse yakalanan 32 bin 253 Avustralyalidan 915’i hayatini kaybetti.

Son haftalarda Delta varyantinin yükselise geçtigi ülkedeki 1493 aktif vakadan 128’inin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Kaynak: AA