AK Parti Heyeti Siyasi Partilerle Bayramlasti

AK Parti heyeti, Kurban Bayrami dolayisiyla ilk olarak CHP ve MHP heyetleriyle video konferans yöntemiyle bayramlasti. Bayramlasmada partililer asi konusuna dikkat çekerken önemli gündem konulari da konusuldu.

AK Parti Heyeti Siyasi Partilerle Bayramlasti
Her bayramda geleneksel olarak gerçeklestirilen partiler arasi bayramlasma, pandemi tedbirleri kapsaminda video konferans yoluyla gerçeklestirildi.

AK Parti’nin bayramlasma heyeti AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, AK Parti Kadin Kollari MYK üyesi ve Sivil Toplum Ve Halkla Iliskiler Baskani Ayten Aydin, AK Parti Gençlik Kollari MYK üyesi Muhammed Cem Çekerek’ten olusurken Zengin görüsmelere baskanlik ediyor. AK Parti heyeti gün içinde 11 partinin temsilcileri ile bayramlasacak.

AK Parti heyeti, ilk olarak CHP ve ardindan MHP heyetleriyle video konferans yöntemiyle bayramlasti. Zengin, bu bayramda yüz yüze bayramlasmayi düsündüklerini fakat vatandaslara örnek olmak adina video konferans ile bayramlasmayi önerdiklerini belirterek, ’Biz teskilatlarimiza da bu yöntemi önerdik; tavsiye ettik. Hatta bugün bize verilen sorumlu oldugumuz illerle de bu yöntemle bayramlasacagiz; sayin cumhurbaskanimizla da hakeza öyle. Bu bayram için de tedbiri elden birakmamak gerekiyor. Biliyorum; herkes çok sikildi. Bizler de öyle ama dünyanin için de bulundugu sartlar böyle. Inaniyorum ki önümüzdeki Ramazan Bayrami’ni hep beraber yüz yüze yapariz. Öyle ümit ediyorum’’ dedi.



AK Partili Zengin ve CHP’li Öztunç’tan asi çagrisi

CHP heyetinde bulunan Kahramanmaras milletvekili Ali Öztunç ise virüsle mücadelenin en önemli adiminin asi oldugunu belirterek vatandaslara asi çagrisinda bulundu. Öztunç, "Yurttaslarimizin bir kismi hala asilarini olmamislar. Belki daha önce asi sikintisi vardi. Asi bulunamiyordu. Ama bugün itibariyle böyle bir sikintinin olmadigi görülüyor. Bu vesileyle bir kez daha tüm yurttaslarimizi asi olmaya davet ediyoruz. Çok sayida ilimiz hala kirmizi; Saglik Bakanligi’nin açikladigi verilere göre. Bazi illerimiz maviye dönmüs. Bazi illerimiz sari, turuncu ama kirmizi illerin artik sona ermesi gerekiyor. Bu yüzden özellikle dogu illerimizdeki yurttaslarimiza asi olmaya davet edelim’’ açiklamasinda bulundu.

Zengin ise bu sözlere "Bu asi meselesi bireysel tercihin çok ötesinde diye düsünüyorum. Çünkü içimizde asi olmayanlar var oldugu müddetçe bu hastaligi tamamen yenme imkanina sahip degiliz. Akademik ve bilimsel anlamda temeli olmaksizin asi kampanyasinin aleyhine çalismayi, aleyhine yayinlar yapmayi fevkalade sikintili görüyorum. Ben de bu manada tüm vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyorum’’ ifadelerini kullandi.

Zengin Cumhurbaskani Erdogan’in bayram tebrigini iletti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in basta CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve CHP üyelerine bayram tebrigini ilettigini belirten Zengin, "Sayin genel baskanimizin, cumhurbaskanimizin, tüm partideki arkadaslarimizin basta sayin genel baskaniniz olmak üzere tüm CHP’li arkadaslarimiza, üyelerinize, partililere selamlari var. Bayram tebrikleri var. Bunu da iletmis olalim. Üzerimize kalmasin’’ dedi.

Öztunç ise Kiliçdaroglu’nun bayram mesajini ileterek, "Sayin genel baskanimizin hem sahsiniza, hem degerli arkadaslariniza hem sayin genel baskaniniza, AK Partili degerli partililerinize çok selamlari var. Hayirli bayramlar diliyor’’ seklinde konustu.



AK Parti heyeti daha sonra MHP heyetiyle bayramlasti

MHP heyeti ile yaptigi görüsmenin basinda öncelikle MHP lideri Devlet Bahçeli ve partililerin bayramini kutlayan Zengin, MHP heyetinde yer alan Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, pandemi sartlarina ragmen bayramlasma geleneginin video konferans yöntemiyle de olsa sürdürülmesinin güzel oldugunu kaydetti.

Karaya, "Insallah önümüzdeki ilk bayramda eski geleneksel sekliyle karsilikli ziyaret ve kabul heyetleri ile bu gelenegi sürdürmeye devam ederiz. Hakikaten ülke olarak biz bu süreci mukayeseli olarak baktigimizda, benzer ülkelerle karsilastirdigimiz da gayet iyi bir sekilde bunu atlattik. Çevre konusu son zamanlarda özellikle iklim degisikligine bagli yasanan sorunlar gerçekten de mesgul etmeyi basladi.

Önce Avrupa’daki o seller simdi Asya’ya dogru kaydi. Oralarda ciddi sel baskinlari yasaniyor. Ülkemizde de geçtigimiz gün Rize’de yasandi ve bir çok insanimiz canini kaybetti" ifadelerini kullandi.

"Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügü hep bu yönde oldu"

Karakaya’nin sözleri üzerine Zengin su ifadeleri kullandi:

"’Dünyada özellikle pandemi ile beraber sahit oldugumuz sey tek bir yerde iyiligin artik mümkün olmadigi, tek bir yerde mükemmel demokrasinin, tek bir yerde mükemmel saglik sartlarinin mümkün olmadigini dünya artik görmüs oldu. O yüzden biz aslinda AK Parti olarak basindan itibaren sadece kendimiz için degil tüm dünya için iyilik, tüm dünya için demokrasi, tüm dünya için saglik bir yasam alani için ugrasan bir partiyiz. Sayin cumhurbaskanimizin öncülügü hep bu yönde oldu. Buradan baktigimiz zaman ben son yasadigimiz bu süreçlerin buna sahitlik ettigini görüyorum. Ve sadece aslinda Rize’de degil hemen yani basimizda Almanya’da muazzam bir sel felaketi yasandi. Sunu görüyoruz ki bu yasadigimiz dünyadaki tüm problemler her bir insanin problemi. Sadece tek bir ülkenin problemi degil. Böyle baktigimiz zaman bizim ortaya koyacagimiz siyasetin sadece Türkiye için degil tüm dünya için bir öncülük ortaya koymasi gerekiyor, bir perspektif ortaya koymasi gerekiyor. Bu manada özellikle sayin Bahçeli’nin de birlikte sayin cumhurbaskanimizin 20 Temmuz vesilesiyle Kibris’a yaptigi ziyaretin de, oradan verilen mesajlarin da çok anlamli oldugunu düsünüyorum."
Kaynak: İHA