Ordu'da Yaslilara Bayram Sürprizi

Ordu’da Kurban Bayrami’nda da hayattan kidem almis çinarlar yalniz birakilmadi.

Ordu'da Yaslilara Bayram Sürprizi
Ordu Büyüksehir Belediyesi ekipleri, 18 yil önce esini kaybeden çocuklari da baska sehirlerde yasamasi sebebiyle yalniz yasayan Kemal Kovanci ile esinin saglik durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye yatirilan ve hiç çocugu olmayan Sahin Keskin’in bayrami buruk geçirmemesi için harekete geçti. Ellerinde hediyelerle ulu çinarlarin kapisini çalan ekipler, yaptiklari küçük sürprizlerle onlarin yüzlerini güldürdü.

Esiyle birlikte fotografi tasarlandi

Ilk ziyaret hastaligi dolayisiyla tedavi amaçli esini hastaneye gönderen Sahin Keskin’e gerçeklestirildi.

Çocugu da olmayan Sahin Amcanin esiyle birlikte hiç fotografi olmadigini ögrenen Büyüksehir Belediyesi ekipleri, özel bir fotograf tasarlayarak kendisine hediye etti. Sürpriz karsisinda duygulanan Sahin Keskin gözyaslariyla mutlulugunu gizleyemedi.

Uzaktaki çocuklariyla görüntülü konusturuldu

Ekiplerin ikinci duragi ise 18 yil önce esi vefat ettikten sonra çocuklarinin da uzak sehirlerde yasamasi ile yalniz kalan Kemal Kovanci’ya oldu. Çocuklarina ve torunlarina özlem duyan Kemal Amca’nin hasretini gidermek için Büyüksehir Belediyesi ekipleri çocuklarina ulasarak onlarla görüntülü konusmasini sagladi. Bir nebzede olsun hasreti dinen Kemal Amca ekiplere tesekkür etti.

“Onlarin yüzlerinin gülümsemesi yeter”

Vatandasin yüzündeki gülümsemenin sebebi oldugu bilmenin mutluluguyla daha gayretli çalistiklarini söyleyen Seyfettin Bilkay, “Her zaman oldugu gibi bayramda da yalniz yasayan yaslilarimizi unutmadik” dedi.

Daire Baskani Bilkay söyle konustu:

“Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlariyla yaslilarimizi her zaman oldugu gibi bu bayramda da yalniz birakmadik. Ellerimizde hediyelerle kapilarini çalarak hos sohbetler ettik. Sahin Amcamizin esiyle hiç fotografi olmadigini ögrendik ve ikisini yan yana olacak sekilde fotografini tasarlayarak kendisine hediye ettik. Onun gözlerindeki mutluluk bize yetti. Daha sonrasinda esini kaybetmis tek basina yasayan Kemal Amcamiza misafir olduk. Bu bayramda biz yaninda olsak da çocuklariyla da hasret gidermesi için onlari görüntülü arayarak konusmasini sagladik. Her iki amcamizda bizi dualarla ugurladi. Sayin Baskanimiz Hilmi Güler’e tesekkürlerini ilettiler. Onlarin yüzlerindeki gülümsemeye sebep olmak bizleri islerimizde daha gayretli kiliyor”
Kaynak: İHA