Novak Djokovic 'Altin-Slam'i Hedefliyor

'Olimpiyatlar ve ABD Açik, sezonun kalaninda kupaya ulasmak istedigim en önemli turnuvalar. Bunlara ulasmak, hiç kolay olmayacak'

Bu sezon düzenlenen üç grand slam tenis turnuvasindan zaferle ayrilan tek erkeklerde dünya 1 numarasi Novak Djokovic, 2020 Tokyo Olimpiyatlari ve ABD Açik'ta kupaya ulasarak "altin-slam" yasamak istedigini söyledi.

Sirbistan basinina konusan 34 yasindaki tenisçi, "Olimpiyatlar ve ABD Açik, sezonun kalaninda kupaya ulasmak istedigim en önemli turnuvalar. Bunlara ulasmak, hiç kolay olmayacak." dedi.

Kariyerinde birçok turnuvada kupaya uzanmasina ragmen olimpiyatlarda bunu basaramadigini hatirlatan Djokovic, "Sirbistan'i olimpiyatlarda en iyi sekilde temsil etmek için kendimi hazirladim ve güvenim çok yüksek. Umarim altin madalyaya ulasir ve sonrasinda New York'a giderek hedefimi tamamlarim." ifadelerini kullandi.

Bu sezon Avustralya Açik, Fransa Açik ve Wimbledon grand slam turnuvalarindan kupayla dönen Djokovic, Tokyo 2020 ve ABD Açik'ta ayni basariyi tekrarlamasi halinde "altin-slam" yapan tarihteki tek erkek tenisçi konumuna gelecek.

Daha önce olimpiyatlardaki en önemli basarisina Pekin 2008'de bronz madalyayla ulasan Djokovic'in, Tokyo'da zirveye çikmasi için önünde büyük bir sans bulunuyor. Isviçreli Roger Federer, Ispanyol Rafael Nadal, Italyan Matteo Berrettini ve Avusturyali Dominic Thiem gibi önemli tenisçilerin katilmayacagi Tokyo 2020'de Djokovic, korta favori isim olarak çikacak.

Kaynak: AA