Kurban Bayrami Kutlaniyor

Bursa, Eskisehir, Kütahya, Yalova, Balikesir, Bilecik ve Çanakkale’de vatandaslar bayram namazi için camileri doldurdu.

Kurban Bayrami dolayisiyla Bursa, Kütahya, Yalova, Balikesir, Bilecik ve Çanakkale’de vatandaslar camileri doldurdu.

Bursa'da vatandaslar Ulu Cami basta olmak üzere kentin simge camilerine akin etti.

Maske takip, sosyal mesafe kuralina uyarak bayram namazi için birlikte saf tutan vatandaslara, kurban kesiminde dikkat edilecek hususlar da anlatildi.

- Eskisehir

Eskisehir'de Resadiye Camisi basta olmak üzere kentteki diger camiler sabahin ilk dakikalarindan itibaren bayram namazini kilmak isteyenlerle doldu tasti.

Cemaat, bayram namazini kildiktan sonra okunan hutbe ve duanin ardindan birbiriyle bayramlasti.

Bayram namazini Resadiye Camisi'nde kilan Eskisehir Valisi Erol Ayyildiz, vatandaslarla bayramlasti.

Vali Ayyildiz'a, Il Emniyet Müdürü Yaman Agirlar, Il Jandarma Komutani Albay Ercan Atasoy da eslik etti.

- Kütahya

Kütahya'da, Kovid-19 önlemlerine uyularak bayram namazi kilindi.

Vatandaslar, özellikle kentin tarihi camilerinden olan Ulu Cami'ye gelerek bayram namazini sosyal mesafe ve maske kurallarina uyarak kildi.

Namaz sonunda tekbirler getirilerek dualar edildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, gazetecilere yaptigi açiklamada, bayramin darginliklar ve küslüklerin ortadan kalkmasina vesile olmasini temenni etti.

Kovid-19 salgininin devam ettigini belirten Çelik, "Bayram insallah güzel günlerin gelmesine vesile olur. Unutmayalim ki salgin devam ediyor. Salgindan kurtulmamiz için asi olmak çok önemli. Bayram süresince asi merkezlerimiz hizmet vermeye devam edecek." ifadelerini kullandi.

- Çanakkale

Çanakkale'de il merkezindeki Necippasa, Sehitler ve Anafartalar camilerine gelen çok sayida vatandas namaz kilip birbirlerinin bayramlarini tebrik etti.

Bayram namazlarini kilanlara çikista seker ve çikolata ikram edildi.

Büyükleri ile namaza gelen çocuklara da bayram harçliklari verildi.

- Balikesir

Balikesir'de, Vali Hasan Sildak, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, AK Parti Balikesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Adil Çelik, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Tarik Hekimoglu, AK Parti Il Baskani Ekrem Basaran, Zagnos Pasa Camisi'nde kilinan bayram namazinin ardindan vatandaslarla bayramlasti.

Protokol, daha sonra örtüsü ve sandukalari yenilenen Zagnos Pasa Türbesinde dua etti.

Balikesir Valisi Hasan Sildak, gazetecilere yaptigi açiklamada, bayramin bütün Islam alemine ve tüm Türkiye'ye huzur, saglik ve esenlik getirmesi temennisinde bulundu.

Sildak, vatandaslari trafik kurallarina uymalari konusunda uyararak, "Hayata yol ver sloganiyla dikkat çekmeye çalistigimiz trafik kurallarina uyulmasi hususunda hassasiyetin artarak devam etmesi ve kazasiz, belasiz hayirlar içinde bir bayram geçirmemizi temenni ediyorum." diye konustu.

AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey ise bütün vatandaslarin bayramini kutlayarak, "Bayramlar paylasmaktir, berekettir, iyiliktir, insallah nice bayramlara hep birlikte kavusuruz." ifadelerini kullandi.

AK Parti Balikesir Milletvekili Adil Çelik de tüm Islam aleminin Kurban Bayramini tebrik ederek, vatandaslarin bayram süresince Kovid-19 konusunda çok dikkatli olmalari gerektigini vurguladi.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz da birlik ve beraberlik içinde kesilen kurbanlarin ve dualarin kabul olmasini diledi.

AK Parti Il Baskani Ekrem Basaran ise tüm vatandaslarin Kurban Bayramini tebrik ederek, insanlarin saglikli güzel bayramlara erismesi temennisinde bulundu.

- Bilecik

Bilecik'te vatandaslar bayram namazini camilerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak kildi.

Sabahin ilk saatlerinde Hürriyet Mahallesi'ndeki Kayiboyu Camisi'ne gelen vatandaslar sosyal mesafe kurallarina uyarak saf tuttu.

Bilecik Valisi Bilal Sentürk de camiye gelerek vatandaslarla beraber bayram namazini kildi.

Il Müftüsü Ali Erhun'un vaazinin ardindan bayram namazini kilan vatandaslar dua etti.

- Yalova

Yalova'da bayram namazini eda etmek isteyen vatandaslar, sabahin ilk saatlerinden itibaren camilere akin etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri altinda ibadetlerini yerine getiren vatandaslar, daha sonra sosyal mesafeye dikkat ederek bayramlasti.

Kurban ibadetini de yerine getirmek isteyen vatandaslar, mezarliklara giderek yakinlarini kabirleri basinda dualarla andi.

Son olarak belediye tarafindan kurban kesimi için belirlenen yerlere gitmeye baslayan vatandaslar, Kurban Bayraminin Islam alemine huzur getirmesini diledi.
Kaynak: AA