Kars'ta Bayram Namazinda Camiler Doldu

Kars’ta, Kurban Bayrami namazinda camiler doldu tasti. Sabahin ilk isiklariyla birlikte camileri dolduran vatandaslar, Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz ile birlikte bayram namazini kildi.

Kars'ta Bayram Namazinda Camiler Doldu
Türkiye’de bayram namazinin en erken kilindigi illerden birisi olan Kars’ta, vatandaslar sabahin erken saatlerinde camilere akin etti. Günesin dogmasiyla birlikte camilere gelen vatandaslar, imam öncülügünde bayram namazi kildi.

Cami çikisinda gazetecilere açiklamalarda bulunan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Bugün mübarek bayram gününe erismenin mutlulugunu yasiyoruz. Allah’a hamdi ediyorum bizi bu mübarek güne ulastirdigi için Kurban Bayrami’nin hepimize, Islam Alemi’ne mübarek olmasini, hayirlar getirmesini diliyorum. Bütün bayramlar birlik, beraberlik, hosgörü, sevgi açisindan önemli günlerdir. Insallah bugün tüm bayramlar gibi sevgiye, hosgörüye, birlik beraberligimize vesile olur. Bugün vesilesiyle kirilan gönülleri tamir ettigimiz, muhtaç insanlarin yardimina kostugumuz, onlara yardim ettigimiz günlerden birisi olur” dedi.

Salginin geçmedigine ve maske, mesafe, hijyen kurallarina mutlak süratle uyulmasi gerektigine dikkat çeken Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Bayram vesilesiyle, hem vatandaslarimiz huzur içerisinde bayrami geçirsinler diye, hem de saglikli olarak kurbanlarini kessinler diye tüm kurumlarimiz gerekli tedbirleri aldi. Umuyorum ki bütün Karsli hemsehrilerimde bayrami huzur içerisinde, güven içerisinde kutlayacaklardir. Henüz salgin hastaliktan çikmis degiliz. Onun için ben Karsli hemsehrilerimizden, vatandaslarimizdan sunu rica ediyorum. Tabi ki bayram ziyareti yapacaklar. Fakat kisa sekilde yaparlarsa ve maske, mesafe, temizlik kurallarina riayet ederlerse bayrami daha huzurlu, daha mutlu geçirmis oluruz. Daha sonra olusabilecek hastaliklardan üzüntülerden, sikintilardan korunmus oluruz. Bu vesileyle ülkemizin huzuru için, güvenligi için, bölünmez bütünlügü için, sehit olan tüm sehirlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tekrar tüm vatandaslarimizin, Islam Alemi’nin bayramini gönülden tebrik ediyorum” diye konustu.

Evliya Cami de bayram namazini kilan vatandaslar daha sonra Kars Valiligi tarafindan düzenlenen bayramlasma törenine katildi.

Vatandaslar Covid-19 tedbirleri kapsaminda maske takarak sosyal mesafe kurallarina uyarak protokol üyeleriyle bayramlasti.

Evliya Cami önünde düzenlenen bayramlasma törenine Kars Valisi/Belediye Baskan vekili Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Özgür Nuhut, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidayet Arikan, AK Parti Kars Il Baskani Adem Çalkin ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA