'Hudut Kartallari' Bayramda Da Sinir Nöbetinde

Agri’nin Dogubayazit ilçesinde Türkiye-Iran sinirinda görev yapan askerler, Kurban Bayrami’ni nöbet tutarak görevlerinin basinda geçiriyor.

'Hudut Kartallari' Bayramda Da Sinir Nöbetinde
Agri’nin Dogubayazit ilçesinin 30 kilometre uzaginda bulunan bin 446 rakimli Sehit Piyade Çavus Hudut Karakolunda görev yapan askerler, Kurban Bayrami’ni görevleri basinda geçiriyor. Türkiye -Iran sinirinda yer alan karakollarinda gözleri sinirda, kulaklari komutanlarinda olan Mehmetçik, vatani koruma görevlerini bayramda da ayni hassasiyetle sürdürüyor. Ailelerini telefonla arayarak bayramlarini kutlayan askerler, vatani görevlerini yerine getirmenin de gururunu yasiyor.

“Güvenlik Duvari ile terör ve kaçakçiliga geçit yok”

Mehmetçigin 7 gün 24 saat teyakkuzda oldugu Türkiye-Iran sinirinda, sinir fiziki güvenliginin saglanmasi amaciyla her biri 3 metre ve 30 santimetre kalinliginda olan ve üzeri tel örgülerle çevrili Modüler Beton Duvar sayesinde bölgede teröristlerin sizma girisimleri, yasadisi ve düzensiz göçmenlerin geçis tesebbüsleri ve kaçakçilik faaliyetlerinin önüne geçiliyor. Karakol, mevziler ve Modüler Beton Duvar hattindaki kameralar sayesinde ise hudut hattindaki her hareketlilik gözetlenebiliyor.

“Kule ve Hudut Hattinin emniyeti son teknoloji termal kameralarla saglaniyor”

Türk Silahli Kuvvetleri Dayanisma Vakfinin istiraki olan ASELSAN tarafindan tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen en son sistem termal kameralarin yüksek görüntü kalitesi sayesinde, gece gündüz farketmeksizin hudut hattinda gözetleme yapilabiliyor. Bölgenin güvenligini saglamak için 7 gün 24 saat görevlerinin basinda olan “Hudut Kartallari” son teknoloji olan cihazlarla güçlerine güç katiyor.

“Bastan asagi zirhli ve son teknolojiyle donatilan araçlar bölgede kus uçurtmuyor”

Taktik tekerlekli zirhli olan “Vuran” ve “KOBRA-2” araçlarinin üzerinde bulunan termal termal kameralar ve kara gözetleme radari sayesinde bölgede habersiz kus uçmuyor. Vuran araci üzerine entegre edilmis Sarp Silah Sistemi’nin kara ve havada otomatik takip etme özelligi sayesinde bölgede görünmeyenler görünür hale geliyor. KOBRA-2 araci üzerinde bulunan termal kameralar ise gece gündüz fark etmeksizin 10 kilometre çapinda isi yayan her sey tespit edilebiliyor. Ayni zamanda araç üzerinde yer alan kara gözetleme radari ile her türlü hava kosulunda 6 kilometreye kadar hareket eden canlilar, 15 kilometreye kadar da hareket halindeki motorlu araçlar tespit edilerek bölgenin güvenligi saglaniyor.
Kaynak: İHA