Hayirli Bayramlar Bursa

Pandemi nedeniyle kisitlamalarla geçen son 3 bayramin ardindan Kurban Bayrami ayri bir cosku ile basladi. Bayram namazini beraberindeki Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz ile tarihi Yildirim Beyazit Camii’nde kilan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, herkese hayirli bayramlar diledi.

Hayirli Bayramlar Bursa
Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Bayram namazini tarihi Yildirim Beyazit Camii’nde kildi. Namaz sonrasi cami bahçesinde vatandaslarla bayramlasan Baskan Aktas, bir kurban bayramina daha saglik ve sihhatle ulasmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Son 3 bayramdir pandemi dolayisiyla bayram heyecaninin doya doya yasanamadigini hatirlatan Baskan Aktas, “Geçen bayram da yasakliydi biliyorsunuz. Bugün sükürler olsun buradayiz. Rabbim insallah eksikligini vermesin. Bayramlar her halükarda kardeslerin, dostlarim bulusmasidir, küslerin barismasidir. Ama bu bayram Kurban Bayrami. Yardimlasmanin da velhasil Allah’a kurban olmak adina kurbanlarin da takdim edildigi bir bayramdir. Allah herkesin ibadetlerini kabul etsin. Herkese hayirli bayramlar dilerim” dedi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz da “Bayramlar bizim birlik ve beraberligimizin, dayanismanin, paylasmanin yogun yasandigi özel günler. Son 3 bayramimiz pandeminin gölgesinde kisitlamalarla geçti. Bu bayrami insallah biraz daha rahat bir ortamda idrak edecegiz. Rabbim nice saglikli bayramlarda bulustursun bizleri insallah” dedi.

Baskan Aktas ve Yilmaz daha sonra Yildirim Beyazit’in türbesini de ziyaret etti.

Tam bir bayram sofrasi

Baskan Aktas, Ramazan Bayrami’nda oldugu gibi bu bayramda da kahvalti sofrasini, dünyanin dört bir yanindan egitim almak için Bursa’ya gelen yabanci ögrencilerle paylasti. Gerek pandemi gerekse de farkli nedenlerle Kurban Bayrami’ni ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalan Müslüman ögrenciler, Baskanlik Konutu’nda düzenlenen kahvaltida aile sicakligi yasadi. Kahvaltiya esi ve çocuklariyla katilan Baskan Aktas, konuklarinin çayini kendi elleri ile servis etti, tüm ögrencilerle tek tek sohbet etti. Bayram kahvaltisini da egitim almak için yurtdisindan gelen Müslüman ögrencilerle birlikte yapti.
Kaynak: İHA