Demirci Ustalarinin Kurban Mesaisi

Kilis’te kesilen kurbanlarin kellelerinin temizligi ve derideki tüylerin ütülmesi, demirci ustalari için yeni bir kazanç kapisi oldu. Kellenin tanesi 30 TL’den ütülüyor.

Demirci Ustalarinin Kurban Mesaisi
Kilis’te kurbanlarini kesen vatandaslar, kurban kellesinin temizligi için demircilerin yolunu tutarak kurban kellerini üttürüyorlar. Demir islemek için yakilan atesler, bu kez kurbanlik hayvanlarin kellelerinin temizligi için kullaniliyor. Hayvan basina 30 TL alan demirci ustalari, hayvan kellelerini ateste temizliyor.

Kilisli demirci ustalarindan Mehmet Macit, Kurban Bayrami’nda is yerlerini kelle ütmek için açtiklarini belirterek, "1975 yilindan beri bu meslegi yapiyoruz. Ama yilda sadece Kurban Bayrami’nda bu isi yapiyoruz. Kurbanlarini kesen vatandaslar kurbanlarinin kellelerini ütecek zamanlari veya yerleri olmadigi için bize getiriyor. Evlerde kelle ütemeyenler veya ütecek imkani olmayanlar, kurban kellesini bize getiriyor. Kor ateste kelleleri 30 TL karsiliginda ütüyoruz. Parasi olmayandan da ücret almiyoruz. Kellelerin boynuzlarini satirla kiriyoruz. Sonra ütmeye basliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA