BESAS Ile Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan dag yöresinde istihdami arttirmak, bölgede kirsal kalkinmayi ve hayvanciligi desteklemek amaciyla Keles’e kurulan BESAS Süt Ürünleri Tesisi, yetistirici ve üreticiye can suyu oldu.

BESAS Ile Çiftçinin Yüzü Gülüyor
Hizmete basladigi 2013 yilindan bu yana tesiste yillik ortalama 5 milyon litre süt islenirken BESAS, 2021 yilinin ilk 6 ayinda üreticiye 1 milyon 300 bin liranin üzerinde ödeme yapti. Günümüzün en gelismis makine ve teçhizatiyla tek vardiyada 30 ton süt isleme kapasitesine sahip tesislerde yilin ilk 6 ayinda dag bölgelerindeki üretici ve yetistiriciden 455 bin litre süt alimi yapildi.

Sofrada lezzet, çiftçiye destek

Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancik ilçelerindeki kalkinma kooperatifleri ve birlikler vasitasiyla kirsalda yasayan çiftçilerden alinan sütler, yeni teknolojilerle gelistirilmis tesiste tamamen hijyenik kosullarda isleniyor. BESAS Süt Ürünleri Tesisi’nde kaliteli ve saglikli pastörize günlük süt, klasik beyaz peynir, gurme kasar, tost peyniri, dil peyniri, yogurt, ayran, lor, krema gibi onlarca çesit ürün tamamen hijyenik kosullarda üretiliyor. Bursalilari saglikli ve ekonomik gida ile bulusturmayi ilke edinen BESAS, süt ürünlerini de Bursa ili sinirlari içinde faaliyet gösteren zincir marketler dâhil olmak üzere 450’nin üzerinde BESAS satis noktasinda Bursalilarin begenisine sunuyor.
Kaynak: İHA