Baskan Sürekli'den Bayramda Salgin Uyarisi

Kurban Bayrami’ni kutlayan AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, “Bu bayram sevdiklerimizle bir araya gelebilecek, bayramin gereklerini birlikte yerine getirebilecegiz. Ancak normallesme süreci baslamis olsa da salgin tehdidinin tümüyle ortadan kalkmadigini unutmamaliyiz” dedi.

Baskan Sürekli'den Bayramda Salgin Uyarisi
AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Kurban Bayrami nedeniyle açiklamada bulundu. Tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni kutlayan Baskan Sürekli, korona virüs pandemisinin de unutulmamasi gerektigini ifade ederek, "Bu bayram sevdiklerimizle bir araya gelebilecek, bayramin gereklerini birlikte yerine getirebilecegiz. Ancak normallesme süreci baslamis olsa da salgin tehdidinin tümüyle ortadan kalkmadigini unutmamaliyiz" diye konustu.



"Bu ulvi özellikleri tasiyan yeni nesiller yetistirme sorumlulugumuzu unutmamaliyiz"

Baskan Sürekli, söyle devam etti: “Bayramlar, hak yolunda hakkaniyetten yana olmanin, gönüllerin insaf ve merhametle birlesmesinin vesilesidir. Barisin, huzurun ve kardesligin tesisinde yol göstericidir. Yaradana kayitsiz sartsiz teslimiyetin sembolü olan Kurban Bayrami, tüm Müslümanlar için onun rizasini kazanmanin vesilesidir. Rabbim; hepimizin hac ve kurban ibadetlerini kabul ve makbul eylesin. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ‘Sayma, sayarak verme; yoksa Allah da sana sayarak verir.’ buyurmustur. Paylasirken gönülden ve terazisiz, severken hasetten uzak olmak makbuldür. Bayramlarda da elimizi muhtaca, yetime, öksüze uzatirken, küs olduklarimizla barisirken, sevdiklerimize sarilirken bunu göz ardi etmemeliyiz. Inancimizin, tarihimiz ve medeniyetimizin ögretilerinden uzaga düsmeden, bu ulvi özellikleri tasiyan yeni nesiller yetistirme sorumlulugumuzu unutmamaliyiz.’’

"Her musibetle savacak güce eristik"

Türkiye’de son 20 yilda, tüm inanç ve kültürleri kucaklayan ‘tek millet’, ‘tek devlet’, ‘tek vatan’ ve ‘tek bayrak’ anlayisi ile sarsilmaz ve yikilmaz bir demokrasi ve birlik çatisi kuruldugunu belirten AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, “Kimsenin öteki görülmedigi bir Türkiye tesis ettik. Bugün; aidiyet ve baglilik duygularinin artmasinin temelinde demokrasi anlayisimiz, dayanisma ruhumuz var. Daima hak ve adaletten, magdur ve mazlumdan yana olduk. Sagladigimiz bu güçlü çati ile her musibetle savacak güce eristik. Terörden, salgina ve dogal felaketlere kadar pek çok badirenin altindan bu güçle kalkabiliyoruz. Bu açidan bakildiginda, karsiladigimiz bu mübarek Kurban Bayrami’nin anlami daha da büyüyor” dedi.



"Saglikla geçirecegimiz bayramlar en büyük nimet"

Baskan Sürekli; açiklamasini su sözlerle sona erdirdi: “Devletimizin ve milletimizin dayanismasi ile etkisini ve yükünü giderek hafiflettigimiz salgin tehlikesini geride birakirken bir daha anladik ki; saglikla, sevdiklerimizle geçirecegimiz bayramlar en büyük nimet. Bunu yeniden idrak etmeli, dirligimiz için birligimizi korumaliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle; Basta cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatani ve hürriyetimizi canlari pahasina bize hediye eden sehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Bu mübarek bayram günlerinin milletimize, Islam alemine ve insanliga hayirlar getirmesini temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA