Baskan Asgin Kibris Gazileri'ni Unutmadi

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Kibris Baris Harekati’nin 47. yil dönümü münasebetiyle gazilerle bir araya geldi.

Baskan Asgin Kibris Gazileri'ni Unutmadi
Kibris gazileri onuruna Park ve Bahçeler Müdürlügü bahçesinde verilen yemege Baskan Asgin’in yani Sehit Aileleri ve Vazife Malulleri Dernegi Baskani Galip Deniz, Muharip Gaziler Dernegi Baskani Muharrem Gül ve Kibris Baris Harekâti gazileri katildi.

Yemekte bir konusma yapan Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, önce Osmanli döneminde ardindan 1974’te Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’in yer aldigi koalisyonun Kibris’in alinmasi konusunda önemli bir basariya imza atildigini ifade etti.

Kibris Baris Harekati’nin 47. yil dönümünde bu vatani vatan yapan, canini feda eden degerli sehitler ve gazilerin aileleri ile beraber olduklarini dile getiren Asgin, “1974 Kibris Harekâtinda 498 sehit verdik. Yaklasik bin 200 gazimiz var. En fazla Kibris gazisi olan sehirlerden birisi de Çorum olmustur. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize saglikli ömür diliyorum” seklinde konustu.

Anadolu topraklarinin acilari, mutluluklari, güzellikleri bagrinda tasiyan insanlarin yasadigi bir cografya olduguna vurgu yapan Baskan Asgin, özellikle bu cografyanin vatan olurken bu ülkedeki kadinlarin katkilarinin ve desteklerinin ise asla unutulamayacagini sözlerine ekledi.

Muharip Gaziler Dernegi Baskani Muharrem Gül de, “Kibris Baris Harekatinin yil dönümünde bizleri unutmadiginiz için tesekkür ederim. Biz vatan için, devlet için, Türk Milleti için gazi olduk. Bundan sonra da her zaman silah basina geçmeye haziriz” dedi.

Sehit Aileleri Dernegi Baskani Galip Deniz ise Kibris Baris Harekatini TSK’nin büyük zaferlerinden biri olarak gördügünü söyleyerek, “Su anda hayatta olan tüm gazilerimize saglik temenni ediyorum. Ebediyete intikal eden tüm gazi ve sehitlerimizi de rahmet ve minnetle aniyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA