Bakan Koca'dan Kurban Bayrami Mesaji

Saglik Bakani Fahrettin Koca, “Salgin henüz son bulmamis olsa da bu bayram diger 3 bayramdan farkli. Artik asi var” dedi.

Bakan Koca'dan Kurban Bayrami Mesaji
Saglik Bakani Fahrettin Koca, Twitter hesabindan Kurban Bayrami mesajini paylasti. Bakan Koca, mesajinda, koronavirüs gölgesinde yasanan 3 bayramin buruk geçtigini hatirlatarak "Buruk, gözümüz gelecekte üç bayram yasadik. Salgin henüz son bulmamis olsa da bu bayram diger 3 bayramdan farkli. Artik asi var. Milyonlarca insan asi olduk, henüz olmayanlar da pes pese asilarini yaptirmaya devam ediyor. Azalan endiseler, kavustugumuz özgürlük, uydugumuz tedbirlerin ve asinin sonucudur" ifadelerine yer verdi.

Koca, açiklamasinda koronavirüsün asi ile uzun vadede ortadan kalkabilecegini vurgulayarak "Bilmenizi isterim ki bu gidis, salginin geri dönüsünün olmadigi bir gidistir. Su anki bilgiler, Covid-19’un uzun vadede asi ile ortadan kalkabilecegini göstermektedir. Çünkü asi, hastaligin kolay, belki de hiç fark edilmeyecek sekilde geçirilmesini saglamakla kalmamaktadir, bulastiriciligini da önleyebilmektedir. Bunun için hatirlatiyorum. Asinizi oldunuz mu? Asisini olanlardan yine bunun için istirham ediyorum. ’Ben asimi oldum, sagligim için gerekeni, topluma karsi da görevimi yaptim’ demekle yetinmeyin. Bu is, asilanma orani yüzde 100’e yaklasinca bitecek. Asisini yaptirmayi erteleyenlerle lütfen konusun. Kiymetli vatandaslarim, isi saglama alincaya kadar tedbirlere devam etmeliyiz. Bayram günlerinde tipki eskisi gibi dikkatli olmaliyiz ki bu salgin dönemindeki son bayram olsun. Kurban Bayraminizi yürekten kutluyorum. Gelecekteki bayramlarin hazirliklarina simdiden baslamaliyiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA