Antalya Sahillerinde Bayram Yogunlugu

Antalya’da 9 günlük Kurban Bayrami tatilinin birinci gününde sahillerde yogunluk yasaniyor. Yerli ve yabanci tatilciler, denizin ile günesin tadini çikartirken, plajda görevli polisler de korona virüs tedbirleri kapsaminda denetimlerini sürdürüyor.

Antalya Sahillerinde Bayram Yogunlugu
Hava sicakliginin 31 derece, nem oranini ise yüzde 53 ölçüldügü turizmin baskenti Antalya, salgin zamanindaki en hareketli günlerini yasiyor. Turizm sezonunun açilmasi ve kisitlamalarin kaldirilmasina, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinin eklenmesiyle birlikte kent eski günlerine geri döndü. Günler öncesinden rezervasyonlarini yaptiran tatilciler, bayramin ilk gününü dünyaca ünlü Konyaalti Sahili’nde geçiriyor. Antalya’nin meshur sicaklari tatilcileri bunaltirken, serinlemek isteyenler kendilerini Akdeniz’in serin sularina birakti. Sahilde her geçen dakika yogunluk artarken, plajda görevli atli polisler de korona virüs tedbirleri kapsaminda denetimlerini sürdürdü. Görevliler vatandaslara sik sik maske ve sosyal mesafe konusunda uyarilarda bulundu.

“Bayram çok güzel geçiyor”

Tatil için Bursa’dan gelen Müge Hece, “Bu sabah sehre indim. Antalya mükemmel bir yer. Burayi çok seviyorum. Daha önce kisa bir dönem burada yasamistim, tekrar dönmeyi düsünüyorum” dedi.

Antalya’da yasayan Gül Altun da, tatil için yanina gelen arkadasini gezdirdigini belirterek, “Bayram çok güzel geçiyor. Antalya hem yasanabilecek yer bakimindan hem de tatil için çok güzel bir yer” ifadelerini kullandi.

4 gün boyunca hava günesli

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlügünün verilerine göre, önümüzdeki 4 gün boyunca kentte havanin günesli oldugu ve hava sicakliginin 32 ila 35 derece arasinda degiskenlik gösterecegi ön görülürken, nem oraninin ise yüzde 85’e kadar çikmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA