Yasaklarin Sona Ermesi Esnafi Sevindirdi

1 Temmuz itibariyle baslayan normallesme süreciyle açilan dügün sezonu Van esnafini sevindirdi.

Yasaklarin Sona Ermesi Esnafi Sevindirdi
Içisleri Bakanligi tarafindan yayimlanan genelgeyle 1 Temmuz’dan itibaren sokaga çikma ve sehirlerarasi seyahat kisitlamalari ile hafta sonu yasaklarinin kaldirilmasiyla baslayan dügün sezonu esnafin yüzünü güldürdü. Gelinlikçisinden yemekçisine, kuaföründen dügün salonlarina, beyaz esyacisindan çeyiz malzemecisine kadar olumlu etki gösteren dügün sezonu esnafa umut oldu.

Hafta sonlari yasaklarin kalkmasinin esnafa umut oldugunu söyleyen gelinlikçi Süreyya Erkut, korona virüsün esnafi ciddi anlamda olumsuz etkiledigini söyledi.

Erkut, “Bu dönem sadece biz gelinlikçiler için degil, gelinlik sektörünün yaninda birçok sektör var, çok zorlu bir dönemden geçiyoruz ve atlatacagiz insallah. Dügün sezonu birçok sektöre hitap ediyor. Yemekçi, kuaför, tasarim, kumas sektörü için dügün sezonu çok önemli. Hafta sonu yasaklarinin kalkmasi bütün herkesi olumlu etkileyecek. Bizim dogu bölgelerinde dügünler cumartesi ve pazar günlerine denk getirilir, bu anlamda çogu sektör için hafta sonlari çok önemlidir. Pazar yasaklarinin özellikle kalkmasi bizim için bir nimet ve önümüzdeki süreçte çok daha iyi sonuçlar bekliyoruz” dedi.

Insanlarin rehavete kapilmamasi gerektigini söyleyen kuyumcu Nuh Yildiz da, “Tedbirler kapsaminda kurallara uyulursa güzel bir sonuç olabilecegine inaniyoruz. Yasaklarin kalkmasinin kalici olmasi için milletimizin rehavete kapilmamasi lazim. Bu kapsamda kurallara uymasi lazim. Devletimizin koydugu yasaklari degil de kendi vicdani yasaklarini dinlemeleri lazim. Islerimiz ise birkaç ay öncesine göre daha iyi, kapali yerlerde açildi. Kapiköy Sinir Kapisi’nin da tamamen açilacagina inaniyoruz. Her sey milletimiz için güzel olacak. Polis ekiplerinin caddede vatandaslara ‘maske tak’ demesine gerek yok, insanlar kendi vicdanlarina göre hareket ederek kendi kurallarina kendi uymasi gerekir. Biz 15 aylik süreçte bir kapali bir açik dönem yasadik. Bundan sonraki süreçte artik tamamen açik olacagina inaniyoruz. Dügün ve nisanlar pandemi döneminde ertelendigi için su an belli bir zamana sikistirildi. Bu zaman çerçevesinde milletimiz dügünlerini yapmaya çalisiyor, dügünlerimizi de bilinçli ve kurallar çerçevesinde yapmamiz gerekiyor. Bir mahallede iki dügün varsa digerleri erteleyebilir” diye konustu.

Yasaklarinin kaldirilmasiyla birlikte cumartesi ve pazar günleri de hizmet vereceklerini belirten çeyiz isletme sahibi Eylem Günes ise “Islerimiz açildi. Hafta sonu yasaklari kaldirildi. Dügün sezonunu yasiyoruz, islerimiz güzel gidiyor. Cumartesi ve pazar günleri de açigiz, müsterilerimizi bekliyoruz. Pandemi zamaninda esnaf olarak kötü bir dönem geçirdik. Pandemi tamamen etkisini kaybettikten sonra islerimiz de bu anlamda açilir ve daha güzel olur artik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA