Yahyali Belediyesi'dnen Rayiç Bedel Kolayligi

Yahyali Belediyesi, Yahyali Tapu Müdürlügü ile protokol imzalayarak rayiç bedellerini elektronik ortama tasidi.

Yahyali Belediyesi'dnen Rayiç Bedel Kolayligi
Yahyali Belediyesi’nde yapilan protokol törenine Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, Yahyali Tapu Müdürü Mehmet Asikoglu ve Belediye Emlak ve Istimlak Müdürü Hüseyin Bilgiç katildi.

Yapilan protokol ile birlikte vatandaslar tasinmazlara iliskin islemlerini yaptirabilmek için belediyeden Rayiç Bedel Belgesi almasina gerek kalmayacak. Yahyali’daki vatandaslarin tasinmaz islemlerinde Yahyali Tapu Müdürlügü’ne gitmeleri yeterli olacak. Tapu Müdürlügü görevlileri belediye sistemine giris yaparak vatandaslarin satmak ya da almak istedikleri gayrimenkulün rayiç bedellerini görerek islem yapabilecekler.

Yapilan protokol hakkinda konusan Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk; “Bugün Yahyali’daki hemsehrilerimizin isini kolaylastirmak amaciyla Yahyali Tapu Müdürlügü ile protokol imzaladik. Vatandaslarimiz gayrimenkul alip satarken Rayiç Bedel Belgesi almak için belediyemize basvuruda bulunuyorlardi. Teknolojinin de gelismesiyle artik buna son veriyoruz. Belediyemize borcu olmayan vatandaslarimiz, TC Kimlik Numaralari ile Tapu Müdürlügü’nde rayiç bedel bilgisine ulasabilecekler. Borcu olan vatandaslarimizda borcunu ödemek kaydiyla bu imkândan faydalanabilecekler. Bu protokol ile vatandaslarimizin bürokrasi ile ugrasmadan islemlerini kolayca yapabilmelerini saglamis olacagiz. Bu kolayligi vatandaslarimiza sunmak için gayret gösteren Yahyali Tapu Müdürlügü’müze ve personellerime yürekten tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA